Четвъртък, 25 Април 2024, 08:13

Община Ботевград обяви обществени поръчки относно изграждане на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци

20 Февруари 2018, 13:45
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2471 0


Във връзка с подготовка на проектно предложение „Изграждане на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци за нуждите на РСУО - Регион Ботевград“ община Ботевград обяви вчера , 19 февруари, пазарни консултации относно:

-Предоставяне на външна техническа помощ по проект с продължителност до 30 месеца. Община Ботевград възнамерява да възложи част от управлението на договора за безвъзмездна финансова помощ външна техническа помощ, която да осигури минимум трима експерти за изпълнението на услугата: юрист, експерт мониторинг и докладване, и експерт „Държавни помощи”.


- Изготвяне на оценка на съответствието на инвестиционния проект, изпълнение на строителен надзор и въвеждане на обект „Изграждане на инсталация за компостиране на зелени отпадъци и инсталация за предварително третиране на смесено събрани БО – РСУО регион Ботевград“ в експлоатация, с три подобекта. Индикативният период за изпълнение на строителния надзор е 22 месеца.

- Изготвяне на инвестиционен проект във фаза „работен проект” и изпълнение на авторски надзор по време на строителството.

Инсталациите ще бъдат разположени на терен, публична общинска собственост в местността „Темуша“. Капацитетът на инсталацията за компостиране е 2770 т/год. като е избран технологичен процес с аеробно разграждане в двустранно обслужваеми открити компостни купове без принудителна аерация. Каптацитетът на инсталацията за предварително третиране на смесени БО е 9 000т/год, включваща сортиране и отделяне на рециклируемите фракции и модул за стабилизиране на подситовата фракция, с приблизителен капацитет 2 234 тона/год.
Срокът за изготвяне на работният проект е 3 месеца от получаване на изходна информация и виза за проектиране от Възложителя. Изпълнителят трябва да осигури изпълнение на авторски надзор съгласно изискванията на чл. 162 от ЗУТ за целия срок на изпълнение на строителството. Индикативният период за изпълнение на авторския надзор е 20 месеца.

- „Доставка на мобилно и стационарно оборудване за нуждите на РСУО – регион Ботевград“ - челен товарач, виличен високоповдигач – 2 бр, Камион- контейнеровоз, лекотоварен камион, мотометчна машина, колесен трактор, обръщач на компост, Био-щредер (дробилка) с дизелов двигател, метален контейнер – 3 бр., платформена везна, ръчна палетна количка, вакуумен листосмукач на колесар, контейнер – вана- с бр., мултилифт контейнер и надсртойка - кош за зелени отпадъци към 3,5 т.

По проектното предложение община Ботевград ще кандидатства за безвъзмездна финансова помощ , по процедура за директно предоставяне „Комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци“ по приоритетна ос 2 „Отпадъци“, по оперативна програма „Околна среда 2014-2020г“.

В тази връзка, съгласно чл. 44 от Закона за обществените поръчки, кандидатите трябва да предоставят до 17,00 часа на 26.02.2018г., индикативните оферти.




Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete