Петък, 29 Март 2024, 02:33

Община Ботевград отпуска финансови средства за ремонтни дейности в две детски заведения и музея

14 Май 2019, 10:13
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1308 0


В Общинска администрация Ботевград са постъпили докладни записки и от директорите на две детски заведения в Ботевград – ДГ „Синчец” и ДЯ „Здравец”.

Директорът на ДГ „Синчец” Таня Цанова съобщава, че в детското заведение е възникнала нужда от ремонт на отоплителната инсталация, след появата на течове по радиатори и тръби в помещенията. Сформирана е била комисия от общинската администрация и фирмата поддържаща газовите уреди. След направен обстоен оглед и в резултат на становище на комисията, кметът Иван Гавалюгов предлага на Общински съвет Ботевград да гласува отпускането на финансови средства в размер на 10 500лв, необходими за ремонтните дейности.

В другата докладна до общината , входирана от Лазаринка Лазарова, директор на ДЯ „Здравец”, се съобщава, че в двора на детското заведение все по-често влизат външни лица и нанасят щети по съоръженията. В лошо състояние е и тротоарната настилка на детското заведение. За основния ремонт на оградата и тротоарната настилка кметът предлага да бъдат отпуснати 23 500 лв.

Във връзка с появили се течове в сградата на Исторически музей - Ботевград и образували се участъци с нарушена фасадна мазилка, градоначалникът предлага местният парламент да гласува отпускане на средства от бюджета на общината за ремонтни дейности по покрива на сградата с цел предпазването й от по-сериозни материални щети и да бъдат отстранени компрометираните участъци и възстановена целостта па фасадната мазилка. Финансовите средства са размер на 16 200лв.

Предстои ОбС да гласува предложенията на кмета Иван Гавалюгов на извънредно заседание, което ще се проведе утре /15.05./ от 17ч.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete