Вторник, 23 Април 2024, 22:57

Община Ботевград ще кандидатства по Процедура за набиране на проектни предложения за финансиране от Фонд „Социална закрила“

27 Март 2020, 17:22
(3) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2725 7


На редовното заседание на местния парламент, което се проведе вчера, с 15 гласа „за“, 0 „против“ и 0 „въздържали се“ съветниците подкрепиха предложението Община Ботевград да кандидатства за финансова подкрепа от фонд „Социална закрила”.

Във връзка с възможността за кандидатстване за финансова подкрепа от фонд „Социална закрила” към Министерство на труда и социалната политика, Община Ботевград има намерение да кандидатства с проектно предложение „Закупуване и монтаж на кухненско оборудване и обзавеждане за нуждите на „Домашен социален патронаж“ и „Обществена трапезария“ в община Ботевград“.

Предвижда се общия бюджет на проекта да бъде в размер до 41 000 лева, като 36 000 лева от общата стойност на проекта ще бъдат осигурени от ФСЗ. Община Ботевград ще участва със съфинансиране в размер на 11% от общата стойност на проекта.

Изпълнението на проекта ще осигури възможност да бъде увеличен капацитета на социалните услуги „Домашен социален патронаж“ и „Обществена трапезария“, предоставяни от общината, като ще бъде обхванат по-широк кръг от нуждаещи се лица. От друга страна качеството на социалните услуги ще бъде подобрено.

По проекта ще бъдат закупени кухненско оборудване и обзавеждане, които ще бъдат доставени и монтирани в помещения находящи се в сутеренния етаж в сградата на общинска администрация – Ботевград.




Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (8) (13)
    1. добавен от: Анонимен 27 Март, 18:41

    Абе идиоти.. Какви са тези глупости с детските градини? От къде на къде някой малоумник ще решава къде ще запишем децата си? И НЕ не всички детски градини са на ниво. И НЕ нямате право при закрити врата да решават съдбите на децата ни. И НЕ нямате право да си играете с най-свидното ни!!! Как опряхте до това, че нали сте оправили другите неща в Общината. И каква е тази отседналост 5 години? Значи сключва е брак аз съм от единия край на града, мъжа ми от другия и си купуваме апартамент на нов адрес. Адресната регистрация ни е от 2 години, вече имаме дете. Къде по дяволите ще го запиша на градина. Малоумници

  • Отговори (4) (15)
    2. добавен от: Анонимен 27 Март, 18:50

    Ти си малоумен като се запишат в една децка градина повече деца от капацитета как ще ги изберат според теб

    • (9) (9)
      1. добавен от: Анонимен 27 Март, 19:01

      А до сега как беше? Да не би да е имало проблеми? Едното ми дете е записано там където сме преценили и сме много доволни. Но да го запиша там, където ми налага някой който не е обмислил подробностите Е Няма как да стане!!!!

  • Отговори (11) (1)
    3. добавен от: Анонимен 27 Март, 19:19

    Къде са останалите до 29 съветници?

  • Отговори (10) (2)
    4. добавен от: Анонимен 27 Март, 23:57

    Браво на присъствалите ?

  • Отговори (1) (3)
    5. добавен от: Анонимен!! 28 Март, 17:25

    Аз мисля , че ще раздават пари на хората ,който в тая криза х останаха без работа и пари!!!!! Не ,зависимо дали преди епидемията или след това ,са съкратени!!!!! И това ,не го разбирам каква е тая Държава на едните да дава на другите да ,не дава!!!!! Все едно едното дете да го храниш а другото да стой гладно!!!!! Ще получават пари само тези , които са останали без работа при ИЗВЪНАРЕДНО положение!!!!! А другите да умират!!!

  • Отговори (5) (1)
    6. добавен от: Анонимен 29 Март, 19:51

    Едва ли има Кмет в България с повече обещания и неосъществени намерения от нашия Кмет. Няма и друг с толкова снимки. Бие Бойко по употреба на ЩЕ. Ще, а ма нещо не ще.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete