Събота, 20 Април 2024, 09:45

Община Ботевград ще предприеме затваряне на ул. „Свобода“ и утвърждаване на паркоместа със служебен и платен абонамент

18 Януари 2019, 14:17
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2186 10


Община Ботевград изработва схема за 6 или 8 броя паркоместа с платен служебен абонамент, които ще се разположат върху общински имот. Той се намира в непосредствена близост до трите блока на бул. „Трети март“.

Схемата и цената ще се утвърждават от Общински съвет  през февруари , когато ще се премине към определяне на Синя зона по бул.“България“, в участъка от пощата до хотел „Ботевград“,съобщи днес кметът на общината Иван Гавалюгов пред местните медии.
„Въпросът е спорен и дискутируем, но преодолява виждането, че ще се контролира по някакъв начин присъствието на автомобили с повод и без повод в централната градска част. Когато имаш ангажимент към плащане на такса за карткосрочно паркиране се предполага, че някои посетители на централната градска част ще се замислят, дали им е толкова необходим автомобил и дали е толкова спешна работата им, или могат пеша да отидат до съответното място“, заяви Гавалюгов.

По думите на кмета за момента се очертава необходимост от една Синя зона на центъра и друга на ул.“Свобода“- в участъка от паркинга зад Община Ботевград до Зеленучковия пазар), където се предвижда ремонт на тротоарите и бордюрите. В участъка около Зеленчуковия пазар ще се маркират места за паркиране.

Таксите за Синя зона ще генерират постъпления за общината, с които да се изграждат паркинги. По думите на кмета през настоящата година в бюджета (в програмата за капиталови разходи) са заложени два паркинга и в текущите ремонти за преасфалтиране на поне още два паркинга. Възлагането на изграждане на двуетажен паркинг зад Съдебната палата в Ботевград се променя и там се предвижда да бъде изграден паркинг на един етаж с 30 паркоместа.

По предложение на Началника на полицията преди две години, общината има намерение да затвори ул.“Свобода“ за преминаване от МПС-та, в участъка около Зеленчуковия пазар. Ще бъде осигурен достъп до всички търговски обекти и жилища. Пътят ще бъде затворен най-вероятно с кашпи, за да може при необходимост да се отваря. Преди години улицата е била затворена, но по незнайни причини отново е отворена, добави кметът.

Мотивът за затварянето на улицата е безопасността на хората около Зеленчуковия пазар, където има интензивно посещаване на зоната. Освен това има внесени в писмен вид искания от живущите в блоковете срещу трафика на автомобили. „Там се извършва един ненужен паразитен трафик на преминаващи автомобили, защото е пряк път. Той ще се пренасочи по ул.“Славейков“, светофара при моста „Чавдар“, към ул. „Витоша“. Затварянето на ул.“ Свобода“ ще се извърши едва след подмяна на тротоарите и бордюрите, каза още градоначалникът.



Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (8) (11)
    1. добавен от: Анонимен 18 Януари, 14:37

    Затворена 'Свобода"!-тъпо.

  • Отговори (7) (6)
    2. добавен от: Анонимен 18 Януари, 15:07

    za koga shte predriema mandato izticha....

  • Отговори (6) (1)
    3. добавен от: Анонимен 18 Януари, 16:51

    Браво

  • Отговори (3) (2)
    4. добавен от: Анонимен 18 Януари, 16:54

    разчистете боклуците зад блока на ул севаст огнян

  • Отговори (4) (2)
    5. добавен от: Анонимен 18 Януари, 22:05

    Магазина на Митонката ще фалира малеее

  • Отговори (6) (1)
    6. добавен от: mams 19 Януари, 07:59

    Браво, най - сетне, създайте малко ред и цивилизованост, че заприличахме на гето, и по - смело, всички ще спечелим ако колите са по-малко. А парите от синята зона дайте, за спорт на децата, за детския център, за инвалидите !

  • Отговори (0) (4)
    7. добавен от: Анонимен 19 Януари, 15:05

    И нещо много важно г-н кмете!
    Кога ще премахнете грозната гледка на висящи кабели от нашите улици?
    Надявам се да спазите закона, въпреки че тези кабели са собственост на Атлантис

  • Отговори (3) (1)
    8. добавен от: Анонимен 19 Януари, 16:37

    Браво....много добра новина

  • Отговори (0) (3)
    9. добавен от: анонимен 19 Януари, 17:58

    Що за безумие?

  • Отговори (2) (1)
    10. добавен от: Анонимен 20 Януари, 17:01

    Кмете няма да спечелиш изборите есента с такива решения.Губиш и то яко!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete