Вторник, 16 Април 2024, 15:59

Община Ботевград ще съфинансира проекта "Изпълнение на пакет мерки за повишаване на енергийната ефективност на ДГ "Детелина"- с. Скравена”

11 Юни 2019, 11:26
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1420 0


На извънредното заседание на Общински съвет Ботевград, което предстои да се проведе на 13.06.2019г., съветниците ще трябва да гласуват отпускане на финансови средства в размер до 20 000лв за реализацията на проект „Изпълнение на пакет мерки за повишаване на енергийната ефективност на ДГ „Детелина"- с. Скравена”.

С Решение на Общински съвет - Ботевград от 2017 г. бе дадено съгласие за кандидатстване пред Национален Доверителен Еко Фонд /НДЕФ/ за финансиране на пакет мерки за повишаване на енергийната ефективност на сградата на ДГ „Детелина", с. Скравена, както и за осигуряване на необходимия финансов ресурс от собствени средства, представляващ 15 % от стойността на проекта.

Отново с Решение на Общински съвет - Ботевград от 31.01.2019 г. за приемане на бюджета на Община Ботевград за 2019 г. бяха предвидени собствени средства в размер на 13 900 лв., за реализацията на проекта, както и финансиране в размер на 78 768 лв, осигурено от бюджета на НДЕФ.

С писмо на директора на Изпълнителното бюро на НДЕФ, Община Ботевград е уведомена, че с оглед изпълнението на Бюджет на НДЕФ за 2019 г. следва да се представят за последващ контрол документите от проведената обществена поръчка за избор на изпълнител, както и документът, удостоверяващ осигурено собствено финансиране в размер на 15 % от общата стойност на всички договори с избраните изпълнители. Същевременно избраният изпълнител за извършване на строително-ремонтните дейности е прекратил едностранно договора, поради което е възникнала необходимостта от повторно провеждане на обществена поръчка, като към настоящия момент има сключен договор с нов изпълнител. Обстоятелството, че бе проведена нова обществена поръчка, доведе до промяна в стойността на договора за изпълнение на СМР по проекта, което от своя страна промени финансовите параметри на проекта и възникна необходимостта от осигуряване па допълнителен финансов ресурс от собствени средства, равняващ се на разликата от актуалната стойност по сключения договор и предвидените средства съгласно Решение от 31.01.2019 г.

С цел предоставяне на изисканите от страна на НДЕФ документи в максимално кратки срокове, е необходимо местният парламент да вземе решение за осигуряване на необходимия финансов ресурс за реализацията на проект за „Изпълнение на пакет мерки за повишаване на енергийната ефективност на ОДЗ „Детелина", с. Скравена" в рамките на текущата година.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete