Вторник, 23 Април 2024, 14:15

Община Ботевград ще сключи договор с "Еврофутбол" за 8 рекламни билбордове

11 Октомври 2018, 20:34
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2102 7


В общинската администрация е постъпило искане от фирма „Еврофутбол” за поставяне на осем преместваеми обекти - рекламни билбордове върху терени общинска собственост, по действащия регулационен план на гр. Ботевград. Те се намират в няколко поземлени имоти. Предстои Община Ботевград да сключи договор с фирмата на стойност 50 000 лв за една година.

По време на обсъждане на Докладната записка думата взе общинският съветник от ГЕРБ Дамян Маринов. Той заяви, че не е съгласен цялата сума, която ще получи общината да бъде насочена само за спонсориране на футболния клуб „Балкан”. Дамян Маринов направи предложение договорът с въпросната фирма така да бъде направен, че сумата да бъде разпределена 50% за футболен клуб ”Балкан” , за останалата част да бъде разпределена на останалите спортни клубове. „В Ботевград има достатъчно много спортове, които имат нужда да се подпомогнат. Сред тях са и два нови футболни клуба, които са прохождащи в общината. Още повече, че това не са средства, предвидени в бюджета.”, мотивира се Маринов.

В отговор кметът Иван Гавалюгов, който е вносител на докладната, заяви,че няма нищо против предложението на общинския съветник, но подчерта, че не общината е намерила този рекламодател, а от ФК”Балкан” са договорили определената сума. „Не съм против да даваме рекламни места на рекламодатели, които желаят да спонсорират спортни организации. Затова не мога да изисквам, къде да бъдат разпределени средствата”, се обоснова кметът.
На свой ред Маринов заяви,че Гавалюгов като кмет, може да отправи този въпрос към фирмата-рекламодател, тъй като те изискват места за рекламиране от общината. Така или иначе предложението на Маринов не се гласува.

Схемата за разполагане на билбордовете бе подкрепена от 20 съветници, а девет отсъстваха от извънредното заседание. За проекто-решението гласуваха:
Д-р В.Златева- за, Иван Райчинов – за, Коцо Коцев –за , Йорданка Лалчева –за
Милчо Владимиров – за, Йордан Йорданов –за, Силвия Христова –за, Цветанка Михова –за, Николай Велков –за, Тихомир Найденов –за, Радослав Маринов –за, д-р Христо Железарски –за, Тихомир Лалов –за, Борислав Витков –за, Станислав Воденичарски – за, Дамян Маринов –за, Еленко Иванов-за, Цветан Цолов-за, Филип Филипов-за.




Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (3) (6)
    1. добавен от: Анонимен 11 Октомври, 21:54

    Абе тоя смешник Дамян що първо не се запознае кой е говорил е Ефбет а после да умува

  • Отговори (1) (6)
    2. добавен от: Анонимен 11 Октомври, 21:56

    Я Дамян първо да каже как незаконно загради къщата на баща му алкохолик който се напикава по улиците та хората да не могат да ползват гаражите си

  • Отговори (3) (1)
    3. добавен от: Анонимен 11 Октомври, 22:20

    Нека Редовски да вземе парата и да си пият до Коледа

  • Отговори (3) (2)
    4. добавен от: Анонимен 11 Октомври, 23:27

    Общинската земя,не е собственост на комарджията Редака.Осъзнайте се!!!

  • Отговори (5) (2)
    5. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 08:00

    Като клуба си е намерил спонсорство нормално средствата да са за него.Общината не само ,че не помага ами и да взима от парите...които не са кой знае колко!!!!юОсъзнайте се!!!

  • Отговори (1) (0)
    6. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 12:51

    Спонсорство и наем на общински терен са две различни неща!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 13 Октомври, 21:52

    №3 ,,_ тебе те е ят че неможеш да поркаш и злобееш на можещите ти си голям мизерник, знаи женати скоро ще те заебе помни

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (178)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete