Петък, 26 Април 2024, 02:10

Община Ботевград таксува избирателно фирмите за рекламите им

21 Април 2015, 14:29
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3001 1


Общината проявява престъпна небрежност като не таксува определени фирми от Ботевград за техни рекламни тела или билбордове. Това заяви общинският съветник Цветан Цолов, след като на 17 април 2015 той и още трима общински съветници са депозирали няколко въпроса до общинската администрация, с които ще изискват отговор по тях от кмета Георги Георгиев на предстоящото редовно заседание на Общински съвет Ботевград. А те са:

1. Има ли сключен договор между община Ботевград от една страна и „ЗК Бул Инс” АД и кафе-клуб „Фейс” от друга за разполагане на рекламни и указателни табели по стълбовете от уличната мрежа и на рекламни винилни елементи и билбордове по обществени сгради и върху общински обекти и територии?
2.Има ли одобрени схеми, проекти и издадени разрешения за поставяне на тези елементи?
3.Има ли представени в общинската администрация документи, удостоверяващи писменото съгласие на собственика на сградата, съоръжението или терена, частна собственост, където са разположени рекламно-информационни елементи на посочените лица?
4. Какви суми са платени от посочените лица на общината по години след приемането на общинската Наредба за преместваемите обекти, за рекламните, информационните и монументално-декоративни елементи на територията на Община Ботевград?
 
 
Цветан Цолов посочи, че към него като общински съветник са се обръщали ръководители на фирми и са го питали – „Какъв е начинът да си поставят реклами по диреците, по сгради- общинска собственост, по осветителни тела и т.н., тъй като в Община Ботевград са срещнали отпор – или не им е разрешено или им е даден един голям набор от документи, които трябва да предоставят”, заяви Цолов.
 
По думите му в приетата общинска наредба цената за един квадратен метър е 6.50 лв, но най-малко 9 лева на едно рекламно тяло. Оказва се, че средно Общината събира от улични реклами 2 300 лева на година. Според Цолов тази сума е твърде малка, тъй като тъй като за едно рекламно тяло таксата на месец е 9 лева. Негова проверка показва,че  най-малко 80 тела има в Ботевград и около него, което по 9 лева – прави 720 лева. 
По негови данни само табелите на представляваните от общинския съветник Иван Начев две фирми трябва да заплащат 500 лв на месец, а за година са 6 хил.лв. „Ако трябва да се спазва закона, само от Начев трябва да влизат приходи от 6 хил.лв .Това буди недоумение в мен , защо това е така. Ние общинските съветници трябва да сме за пример на гражданите и смятам, че се проявява една престъпна небрежност от Общината, като не се събират такси на определени фирми, или се събират, но не се отчитат”. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Април, 14:51

    Ама табелките са на Иван Начев не на Кмета.Като са незаконни идете и ги свалете.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete