Събота, 20 Април 2024, 18:15

Община Ботевград взе участие на Туристическа борса "Уикенд туризъм" в гр. Русе

14 Май 2018, 16:52
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1095 5


От 10 до 12 май в гр. Русе се проведе XIV-то издание на туристическа борса „Уикенд туризъм“. Събитието представя не само Дунавския регион като привлекателна дестинация за пътешествия и почивка, но и редица други части на страната, сред които тази година е и Община Ботевград.

За първи път в рамките на изложението бе представен Международен Тур Филм Фест „На източния бряг на Европа“, по време на който се прожектираха над 60 филма от различни кътчета на страната и Европа, а за втора поредна година се проведе фестивала „Магията на фолклора“, посветен на запазването на българската народна традиция.

Програмата предложи още Кулинарно състезание с младежи „Като шеф готвачите“; „Площадка за безопасно движение“ – игра за деца; Биг Бенд парад с участието на оркестри от Русе, Габрово, Велико Търново и Шумен; Ретрофото „Лента Скайлайн“; Демонстрации на нов регионален продукт с участието на известния кулинар Иван Звездев; занаяти и демонстрации от художници и аниматори и още много други събития. От гимназията по туризъм в гр. Русе бяха изпратени ученици от 9-ти до 12-ти клас, които да помагат на щандовете с цел запознаване с работата по време на туристически борси и практика.

Общината разполагаше със собствен щанд, който бе представен от Диана Гешева – мл. ескперт по туризма и Радосвета Апостолова – уредник в Исторически музей – Ботевград. Целта на представянето на Община Ботевград е увеличаване познаваемостта и подобряване на имиджа на общината, като целогодишна туристическа дестинация с акцент върху богатото й културно-историческо наследство. През втория ден от изложението по време на общите презентации бе представена работата на общината в сферата на туризма, както и клипът, който показва туристическия потенциал на община Ботевград. Присъстващи споделиха, че познават града като дестинация и са приятно изненадани, че ръководството на общината подкрепя активно развитието на туризма в региона.



Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 15 Май, 11:13

    Точно диана ли е човека..трагедия

  • Отговори (2) (0)
    3. добавен от: Анонимен 15 Май, 11:27

    Багата ще удари втори тек на Кочкова
    Пиша тук,защото са спряли коментарите в нейната новина: )

  • Отговори (2) (0)
    4. добавен от: Анонимен 15 Май, 11:45

    Udriii Baga,vikni i kitaeca da pomaga

  • Отговори (2) (0)
    5. добавен от: Анонимен 16 Май, 09:38

    Подмята ли я Багата още тая мумия

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (169)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete