Понеделник, 18 Ноември 2019, 16:26

Община Драгоман – лауреат на конкурса „Екообщина 2019“

13 Септември, 10:21
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 172 0


Община Драгоман стана лауреат на конкурса „Екообщина 2019“. Конкурсът се организира от френското посолство и се провежда в четири категории: Общини с население под 10 000 жители, „Спорт и гражданско общество“ за неправителствени организации, „Образование и околна среда“ – за неправителствени организации и „Образование и околна среда“ – за училища.

Община Драгоман участва с проектно предложение по което, ще изгради соларна система, която ще позволи захранването на информационното оборудване и на 15 осветителни тела.

През 2019 г. общо шест български общини с население под 10,000 жители бяха определени за лауреати и ще могат да реализират проект. Това са Драгоман, Ново село, Смядово, Сапарева баня, Лесичово и Антоново. Лауреатите на конкурса са излъчени от независимо жури, съставено от експерти и специалисти (Иван Иванов от Българската агенция по водите, Драгомир Цанев от Фонда за енергийна ефективност, Ася Добруджалиева от Асоциацията на еколозите от общините в България, Десислава Стойкова от Националното сдружение на общините в Република България, Галина Алексова от Съюза на урбанистите в България и Георги Стефанов от WWF България).


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (6)

Къде ще празнувате Новогодишните празници

Анкета » коментари (6)

Къде ще празнувате Новогодишните празници

отговори
В България (238)
70% Complete
В чужбина (43)
70% Complete
Няма да празнувам (99)
70% Complete