Четвъртък, 18 Април 2024, 06:27

Община Елин Пелин официално се побратими с Лесковац

4 Септември 2018, 17:44
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1460 1


Кметът на Община Елин Пелин Ивайло Симеонов и кметът на град Лесковац, д-р Горан Цветанович подписаха Споразумение за сътрудничество. Официалното побратимяване между Елин Пелин и Лесковац се състоя в рамките на 29-то издание на фестивала „Рощилияда“.
"За нас е голяма чест е да разширим традиционното събитие – празник на лескочвачката скара като сключим днес споразумението. А голямо удоволствие за мен е фактът, че имаме договор за подкрепа, подписан с г-н Ивайло Симеонов, доцент в Техническия университет в София, дългогодишен съветник на ректора и кмет на града, който се намира в близост до София, и носи името на известния български писател Димитър Стоянов, известен като Елин Пелин", каза кметът на гр. Лесковац г-н Горан Цветанович при подписването на споразумението. Ивайло Симеонов благодари за усилията и желанието, с които работи, за да се развиват отношенията между Елин Пелин и Лесковац, обогатяващи икономическото и културно сътрудничество между Република България и Република Сърбия. „Нека да дадем добър пример на децата от двете страни, които да растат заедно и обединени да работим за развитието на националните и местни традиции на българи и сърби“, каза още кметът на Община Елин Пелин, Ивайло Симеонов. Българската делегация посети Международен симпозиум на анастезиолозите, Националния музей, както и възстановка на приготвянето на праисторическа плескавица.
През 1973 година е подписано споразумението за побратимяване между Елин Пелин и руският град Наро-Фоминск. След период на прекъснати контакти, през 2016 година топлите взаимоотношения между двата града отново са подновени.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (1)
    1. добавен от: Анонимен 5 Септември, 08:54

    И какво от това? Общинарите си осигуриха още една командировка. Да бяха реализирали нещо смислено по трансграничното сътрудничество.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (48)
70% Complete