Събота, 20 Април 2024, 09:16

Община Елин Пелин се готви да обяви бедствено положение

15 Август 2018, 17:32
(0) (2)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 2639 4


Седмица след началото на поредната криза с боклука община Елин Пелин най-после излезе с официално становище. Още вчера balkanec.bg Ви напомни за сериозното напрежение между общинските ръководства на Горна Малина и Елин Пелин, което периодично води до кризи с боклука. Публикуваме изявлението на община Елин Пелин без редакторска намеса.

Позиция на Община Елин Пелин по повод кризата с боклука
"На 09.08.2018 г. Община Елин Пелин беше информирана, че камионите със събрани битови отпадъци от територията на Общината няма да бъдат допускани да разтоварват отпадък в „Регионално депо за неопасни отпадъци на общините Горна Малина и Елин Пелин“.

Формален повод за спиране на депонирането е посочен пожар, който при посещението на представител на Община Елин Пелин не беше констатиран. От преводените разговори се разбра, че заповедта за спиране на камионите е издадена лично устно от Кмета на Община Горна Малина инж. Ангел Жиланов.

За самоуправните действия на инж. Ангел Жиланов – Кмет на Община Горна Малина – са сезирани: Министърът на околната среда и водите, Областният управител на Софийска област, директорът на РИОСВ - София, Окръжна прокуратура - София, Районна прокуратура - Елин Пелин, Областна дирекция на МВР - София, Районно управление на МВР - Елин Пелин, отговарящо и за Община Горна Малина.
До този момент има образувано досъдебно производство срещу инж. Ангел Жиланов - кмет на Община Горна Малина.

Във връзка с гореизложеното, за предотвратяване сериозния епидемиологичен риск за населението, особено предвид високите температури, и за недопускане рискове за живота и здравето на населението, както и замърсяване на околната среда, Община Елин Пелин подготви писмо до Областния управител на София област – Илиан Тодоров за обявяване на бедствено положение в Община Елин Пелин.
Същото е необходимо, за да може да бъде посочено алтернативно депо за изхвърляне на отпадъците от Министерството на околната среда и водите."



Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: ———— 16 Август, 01:57

    Община Елин Пелин от две години насам не е плащала таксите за боклука, който депонира в сметището.
    Симеонов прекрасно знае кой ход е грешен и въпреки това сгреши с всички произтичащи от това последици.
    А най-бутафорната част е устната забрана, по повод която има образувано досъдебно прозводство. И как умело се прехвърля топката на областния управител и се измества фокуса от този, който няма топки...

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: “Непобедимите 2” 16 Август, 02:08

    Когато ние плащаме обилен данък “смет” като юридически лица, очакваме да си купим спокойствие в това отношение. Обаче Община Елин Пелин не си плаща дължимото. Спрете този филм, моля, гледахме вече много повторения на нефелния ръководен манталитет с една единствена цел - да забогатеем бързо за чужда сметка. А кръчмарят си знае за какво му е Симеонов: евтини гласове и престъпни схеми на ниво Община.
    За щастие с дебелашките кражби варианта за евтини гласове отпадна още на първата година на тоя кмет-пезевенк - ние сме от село, но знаем, когато ни лъжат.
    Най-скандалната част е, че той в един момент ще си тръгне, но кой ще е тоя самоубиец след него, дето ще има топките да поеме тоя потънал кораб.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Гражданин 16 Август, 02:11

    Да сезираме ли ние, както Симеонов, по канален ред за неговите изпълнения, които се фактурират и още повече тия, които не се случват за ресурсите, на които се оценяват - ДАНС, КФН, областен управител и т.н.?

  • Отговори (2) (2)
    4. добавен от: Вестина 16 Август, 22:25

    "Непобедимите 2" , плащате обилен данък като юридическо лице, за да си купите спокойствие???.
    Мисля, че за да сме спокойни е необходимо да имаме пари, с които да си купим храна и дрехи, да имаме покрив над главите. Като си плащате данъците, защото извършвате търговска дейност не мисля, че си купувате спокойствие. Всяко лице юридическо или физическо си плаща данъците.
    Очевидно считате , че спокойствието се купува и се гневите, защото сте кръчмаря от селото с дебелашките кражби, който не може да си купи спокойствието да продължи да краде.
    Най - скандалното е, че въведените правила от кмета Симеонов не са изгодни за дебелашки кражби и се страхувате, че за Вас ще е самоубийство да ги промените с цел да продължите да крадете, както до този момент, тъй като спокойствие не се купува.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete