Четвъртък, 25 Април 2024, 01:16

Община Етрополе и Група ГЕОТЕХМИН засадиха 100 дървета

27 Октомври 2020, 10:29
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1893 6


Кметът, служители на общината, ръководството на Елаците-Мед и работещи в четири дружества от групата участваха с доброволен труд в „Нашето зелено утре

Над 100 дръвчета бяха засадени на 23 октомври в град Етрополе благодарение на инициативата „Нашето зелено утре“. Кампанията, която се реализира съвместно от Община Етрополе и Група ГЕОТЕХМИН, включва закупуване на нови дървесни видове със средства на четири дружества от групата и засаждането им с доброволен труд по план, изготвен от лицензиран лесовъд на общината.
Идеята за засаждането е на Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД, които по този начин се стремят да допринесат за биоразноообразието и борбата с климатичните промени. Тази кауза са споделя и от ръководството на Община Етрополе, което се включи с енергия и ентусиазъм в инициативата.
В засаждането край парк „Езерото“ участваха г-н Димитър Димитров, кмет на община Етрополе, инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на Елаците-Мед АД, инж. Ивайло Николов, директор Рудодобивен комплекс, г-жа Венета Гергова, директор на дирекция "Туристически и социални дейности" и инж. Пенко Нинов, председател на ДСО на КНСБ - ФНСМ при Елаците-Мед АД. Сред доброволците от страна на Група ГЕОТЕХМИН бяха също инж. Валентин Цацов и г-н Стефан Борисов от Геотехмин ООД, както и служители на Геострой АД и Геотрейдинг АД.
Заместник-кметовете г-жа Станка Димитрова и г-жа Росица Христова, заедно с други служители на общината се погрижиха да бъдат засадени нови дървесни видове на бул. „Малък Искър“.
Инициативата продължи и в ОУ „Христо Ботев", пред спортна зала „Чавдар", на бул. „Александър Стамболийски", в градинката до морената на Васил Левски, в централната градска част и на детски площадки.
В озеленяването се включиха и някои от най-малките етрополци - деца от детските градини „Звънче" и „Слънчице". Те последваха примера на директорите и учителките им за осигуряването на по-зелена и по-красива околна среда.
В инициативата „Нашето зелено утре“ участваха 40 души от Община Етрополе и 20 служители на четирите дружества на ГРУПА ГЕОТЕХМИН. Засадени бяха на 100 дръвчета от видовете пурпурна ябълка, пурпурна слива, дървовидна роза, сребрист смърч, ясен, червен американски дъб, бреза, липа, кълбовидна акация и чинар.
Благородната инициатива „Нашето зелено утре“ е посветена на 30-годишнината на Геотехмин ООД. Това е второ подобна кампания, след като през 2011 г. Геотехмин и Елаците-Мед засадиха дървета в землището на Етрополе заедно с общински служители и ученици.
Община Етрополе




Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Dalich 27 Октомври, 18:58

    Браво!!!!

  • Отговори (5) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Октомври, 19:21

    Добре подпират лопатите горе изредените

  • Отговори (1) (1)
    3. добавен от: Анонимен 27 Октомври, 20:51

    Станка прекопа дръвчетата!!!

    • (2) (0)
      1. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 08:35

      Евала, за което! Много добра жена!

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (2) (1)
    5. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 12:57

    Нека садат пък мирослав ще ги резне и ще ги изнесе за саседна гърциа

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete