Петък, 29 Март 2024, 12:06

Община Етрополе представи своите туристически и културни забележителности на Международната туристическа борса "Културен туризъм" 2018-Велико Търново

23 Април 2018, 11:54
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1457 1


За поредна година Община Етрополе взе участие в петнадесетото Международно изложение „Културен туризъм“, което се проведе в двореца на културата и спорта „Васил Левски“ в старопрестолния град - Велико Търново. Над 50 изложители от България, Унгария, Чехия, Словакия, Полша, Китай, Азербайджан, Бразилия, ЮАР и Палестина участваха в престижния форум, който дава възможност на изложителите да представят своите най-атрактивни и интересни дестинации за посещение.
Най-голямото изложение за културен туризъм у нас се провежда със съдействието на Министерство на туризма на Република България и бе открито от заместник-министър Любен Кънчев, който отправи приветствие към организаторите, участниците и многобройните гости.
Съхраняването на живата памет и традициите, на материалните и нематериалните обекти на културно-историческото наследство, разнообразяването на специалните събития и атракциите е недостатъчно, ако не се вписва в една цялостна концепция за развитие на културния туризъм. Отношението и използването на културното наследство, архитектурните факти, монументалното изкуство, културните събития, фестивалния живот като цяло определят уникалността на този вид туризъм.
На тазгодишното издание Община Етрополе участва със самостоятелен щанд, който бе посетен от десетки хора. Представен бе най-новият каталог на Етрополе от 2018 година, който съдържа информация за туристическите забележителности, културните мероприятия, места за настаняване и контакти с тях. Представителите на Община Етрополе запознаха посетителите и с програмата за предстоящия Зетьовски празник, който ще се проведе на 30.06 - 01.07.2018 година. Бяха взети интервюта за провеждането на празника от местни медии и „Радио София“.
Щандът на Етрополе бе посетен от Кмета на Община Велико Търново – Даниел Панов, заместник-кметовете на Общината и Секретаря. Международната туристическа борса е отличен шанс за всички български общини да презентират своето историческо, архитектурно и нематериално културно наследство.
Община Етрополе


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (3) (1)
    1. добавен от: Анонимен 24 Април, 09:31

    етрополците са гадни извънземни наркомани и освен да съсипват друго не могат пълни ИЗРОДИ,А техния град Етрополе е град отчаяние

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete