Събота, 20 Април 2024, 11:02

Община Етрополе продължава да предоставя услугата "Топъл Обяд"

10 Декември 2020, 13:22
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 257 0


И през следващата година Община Етрополе ще продължи да предоставя услугата „Топъл обяд“. Безплатната храна за потребителите ще бъде осигурена в работни дни в периода от 1 януари 2021 г. до 27 април 2021 г. включително.
Община Етрополе кандидатства по процедурата за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19”. Проектът е по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020г., съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

За включване в програмата е необходимо да се подадат „Заявление-декларация” и „Декларация за съгласие за разкриване на данъчна и осигурителна информация”. Документите могат да бъдат взети и предоставени в „Домашен Социален Патронаж” – гр. Етрополе и в кметствата по населените места.

Право на безплатен топъл обяд имат лица от всички населени места на общината, които отговарят на следните условия:
Лица без доходи или с ниски доходи под прага на бедност – хора в затруднение, поради влошената икономическа обстановка в страната; хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на ковид инфекцията;

Лица, поставени под карантина – без доходи или с ниски доходи под линията на бедност, без близки, които да им окажат подкрепа;
Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete