Сряда, 24 Април 2024, 18:00

Община Костинброд е номер едно в България в конкурса "Кмет на годината" за "Иновации в образованието"!

17 Ноември 2018, 08:41
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1122 0


Костинброд, Разлог и Бургас са отличените общини в категорията „Иновации и образованието“. Гласувалите безапелационно избраха тримата кметове в националното онлайн допитване „Кмет на годината 2018“, организирано от Портала на българските общини Kmeta.bg.

Призът в раздел „Малка община“ е за кмета на община Костинброд - г-н Трайко Младенов, за „Средна община“ - управника на Разлог г-н Красимир Горчев, а за „Голяма община“ - кмета на Бургас - г-н Димитър Николов.

Отличията бяха връчени на 15 ноември 2018г. в Националния дворец на културата от Ваня Манова, мениджър за България и Македония на "Мастеркард". На събитието присъстваха Мария Габриел - еврокомисар, Николина Ангелкова - Министър на туризма, Йорданка Фандъкова- кмет на София, Средноевропейския митрополит Антоний, политици, кметове на общини в България, областни управители, представители на бизнеса и извести личности.
Призът за община Костинброд взе г-н Александър Ненов- заместник-кмет на община Костинброд в ресор „Култура, спорт и образование“.

Пред всички присъстващи в зала 9 в НДК, г-н Ненов заяви:

„За мен е чест да получа наградата като заместник-кмет в ресор образование! Поздравления за господин Трайко Младенов- кмет на община Костинброд за заслужената награда!“

Община Костинброд, въпреки наследените тежки проблеми от предишни ръководства, в последните три години обнови 3 училища, използвайки кредити, Европейски проекти или общински средства.

В Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство „Св.Георги Победоносец“ се изпълни проект: „Подобряване качеството на образователния процес в ПГВМСС „Св.Георги Победоносец”- гр.Костинброд“ на обща стойност 1 299 998.56 лв. В началната сграда на Първо ОУ „Васил Левски“, Първи район беше осъществен проект за подобряване на образователната инфраструктура чрез реконструкция/ремонт, обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност. Последното обновено училище е Второ ОУ „Васил Левски“, кв.Маслово. Община Костинброд изпълни проект за енергийна ефективност на началната сграда в кв.Маслово. С изпълнение на дейностите по проекта се даде нов облик и модерна визия на училището, като осигури комфортни условия за учене, занимания, игри на своите ученици, както и подобряване условията на труд за преподавателите и служителите.

Общински съвет-Костинброд винаги единодушно гласува решения свързани в сферата на образованието.
Правителството, Министерство на образованието и науката и Регионалното управление на образованието- София регион безапелационно подкрепят община Костинброд.

Тази награда се посвещава на всички директори на образователни институции и на всички учители в община Костинброд! Поздравления за тях!

Общинска администрация-Костинброд не пести енергия и сили в сферата на образованието! Всички заедно ще продължаваме да развиваме образователната сфера и да градим бъдеще за младите!

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Община Костинброд

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete