Вторник, 23 Април 2024, 11:23

Oбщина Костинброд подписа пакт за сътрудничество с община Бабушница, Република Сърбия

19 Октомври 2018, 20:18
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1360 0


Българската делегация беше водена от г-н Трайко Млaденов- кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд, г-н Иван Иванов и г-н Живко Георгиев- общински съветници от Общински съвет-Костинброд.

Първата среща на гостите, включваше посещение на Културния информационен център в село Звонци. Кметът на село Звонци- г-н Милан Йосифов, заедно с г-н Иван Таков – деятел на Националния съвет на българите в Сърбия и представител на организацията в Звонци, както и член на общинският съвет в Бабушница и г-н Саша Златанов – общински съветник и координатор за сътрудничество с националните малцинства посрещнаха делегацията от община Костинброд.

След посещението на КИЦ-Звонци, всички се отправиха към административния център на общината, който се намира в град Бабушница.
В общинската администрация на община Бабушница, гостите бяха поканени в кабинета на кмета г-жа Сладжана Николич, а там ги очакваше и г-н Едвин Сугарев- генерален консул на Република България в Ниш.

Община Костинброд вече официално е приятел с община Бабушница! Г-н Трайко Младенов, заедно с г-жа Слагана Николич подписаха пак за сътрудничество!

Пактът между общините е с цел бъдещо приятелство между пенсионерските клубове, намиращи се на тяхна територия с цел да създадат ползотворно сътрудничество и междуинституционален обмен. Също така двете общини ще целят промотиране на туризма, социално и икономическо развитие на териториите и бъдещи трансгранични проекти.

Поддържането на добросъседски взаимоотношения, уважението и побратимяването между двете общини ще разшири и развие сътрудничество в сферата на културата, туризма и бизнеса.

На 20.10.18г. в град Бабушница е празник на зарзавата и наши пенсионери от община Костинброд ще посетят града, ще се насладят на празника в Република Сърбия и ще се запознаят с новите си приятели от пенсионерския клуб в Бабушница.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Община Костинброд

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (177)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete