Сряда, 24 Април 2024, 01:44

Община Костинброд предложи богата и разнообразна програма за 3 март

4 Март 2018, 15:35
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1746 1


На тържественото отбелязване на 140-та годишнина от Освобождението на България и символична първа копка на Второ ОУ „Васил Левски” уважиха с присъствието си г-жа Росица Иванова – началник на Регионално управление по образование – София регион, г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев – председател на Общинския съвет, заместник кметове на общината – г-н Александър Ненов и инж. Габриела Георгиева, общински съветници- г-жа Даниела Станкова, общински служители, бивши и настоящи ученици на Второ ОУ”Васил Левски” с техните родители и близки.

Община Костинброд ще изпълни проект за енергийна ефективност на сградата на Второ ОУ „Васил Левски“ кв. Маслово, гр. Костинброд.

Мерките за енергийна ефективност на сградата ще включват следните параметри: топлинна изолация на външни стени и съпътстващи дейности за изпълнение на конструктивни елементи, подмяна на дограма, топлинна изолация на покрив, реконструкция на отоплителна система. Ще бъдат изпълнени и дейности за разширение и преустройство на сградата, което ще включва обособяване на санитарни възли.

Общо хоро с всички състави от община Костинброд се състоя на централния площад в града и в село Петърч. Община Костинброд се включи в инициативата „ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО” на сдружението „Българи за България”. Целта бе да се провокира обединение на голям брой българи с едно общо, любителско хоро.

Празничната програма в община Костинброд продължи в НЧ ”Иван Вазов-1947”.

В 14.00 часа в салона на най-голямото читалище в община Костинброд, публиката имаше удоволствието да се наслади на формация „Светоглас” и българската кинопродукция „Възвишение”.

Формация „Светоглас” в състав Даниел Спасов, Станимир Иванов, Виктор Томанов и Милен Иванов представиха една своеобразна панорама на различните музикални диалекти и стилове от традиционното българско фолклорно изкуство и старата църковна музика. Специален гост, дошъл да присъства на празника на община Костинброд бе и народната певица Олга Борисова. Дългогодишен наш приятел и безкомпромисна като жури на „Шопски наниз”. Специално участие в изпълненията на „Светоглас” взеха и децата от Дневен център за работа с деца на улицата. На пиано акомпанираше и нашата музикална ръководителка- Елена Гатева.

След прекрасните изпълнения на формацията, г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд представи пред пълната зала и филмът „Възвишение” и за първи път участието на „София Филм Фест” в община Костинброд.

Специален гост на прожекцията бе и Христо Петков- актьор, взел една от главните роли във филмовата продукция. Българският игрален исторически филм от 2017 година е създаден по романа „Възвишение” на писателя Милен Русков. Един вълнуващ исторически филм, пълен с обрати и тежки сцени от периода на Васил Левски и Димитър Общи.

Кулминацията на празненствата се състоя вечерта. На площад „Иван Вазов”,гр.Костинброд се проведе тържествена заря-проверка по повод Националният празник на Република България. Командира на военно формирoвание 34 420 поздрави военнослужещите по случай 3 март и прие строя на личния състав, участващ в церемонията. В тържественото си слово кметът г-н Трайко Младенов отбеляза, че българите са доказали през годините пред европейските народи, че копнеят за свобода и са готови да се борят за нея с цената на живота си.

На официалната трибуна присъстваха още г-н Васил Цветков –Народен представител от София област, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, г-н Алксандър Ненов, инж. Габриела Георгиева, г-жа Теодора Гогова-зам.кметове на община Костинброд и общински съветници. На честването присъстваха и сержантите и офицери от резерва и запаса от община Костинброд.

Със сваляне на шапки и падане на колене участниците в церемонията и присъстващите граждани отдадоха почит на геройски загиналите в боевете за свободата и независимостта на Родината. Техните имена се произнесоха на фона на траурния марш на Българската войска ,,Покойници “, след което прозвуча химнът на Република България

Проверката завърши с тържествена заря в небето.
В церемонията участваха военно формирoвание 34420, поверено на подполковник Благовест Николов, а тържествената заря-проверка премина под командването на майор Ангел Пенчев и майор Димитър Донев.


Източник: kostinbrod.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 4 Март, 21:02

    На тази мадама с казмата дето прави копки ще и истине п-ка.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete