Петък, 26 Април 2024, 02:56

Община Костинброд продължава традицията на Бабинден

22 Януари 2018, 15:30
(0) (2)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1381 0


На 21.01.18г.от 10:30 часа в ресторант „Нива” се отпразнува Бабинден.
Кметът на община Косинброд, г-н Трайко Младенов поздрави всички присъстващи и им пожела здраве, щастие и успехи. Г-н Младенов заяви, че Костинброд ще става все по-приветливо място за малките със своите най – модерни детски градини, детски площадки, основни и средни училища и достъпна градска среда. През 2017 г. в община Костинброд са родени общо 115 малки наследници и жители на нашата община.

Общинска администрация – Костинброд засвидетелства своето уважение и признателност към лекарите, акушер-гинеколозите и акушерките, които се грижат за младите майки и децата, както и към самите родители с церемония и връчване на подаръци. Първото бебе за 2018 г. е жител на град Костинброд и е родено на 5-ти януари. Малката Крисия Димитрова получи златно кюлче от кметът на община Костинброд. Младата майка Петя и акушерката Юлия Динкова пресъздадоха ритуала по поливане на ръцете, тези ръце, които са помогнали децата ни да се появят на бял свят.

Тържествената церемония нямаше да бъде същата без победителите от конкурса „Парад на детска забавна песен-2017г.”. Първенците в конкурса поздравиха празнуващите с невероятни детски песни. Емил Пепелярски, Николета и Ангелина Андонови и Гергана Попгенова повдигнаха настроението на гостите и докоснаха сърцата на всички с песните : „Вятърът, това съм аз”, „Кандидат джудже” и „Коледен сняг”.

Кметът, г-н Младенов връчи сребърни кюлчета на всички деца регистрирани в община Костинброд, а самият г-н Младенов получи кюлче, като горд родител на втория си син.
На събитието в ресторант „Нива” присъстваха още г-н Любен Кънчев- зам.-кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, д-р Ивайло Петров – гинеколог в гр. Костинброд и акушерките Юлия Динкова и Лиляна Милева.

Децата са бъдещето на нашия град и нашата страна. Наш дълг и грижа е да работим за тяхното щастие и успех. Община Костинброд се гордее със своите 115 малки юнаци и ще направи всичко възможно те да се чувстват добре в своя роден град или село на територията на общината.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete