Петък, 19 Април 2024, 03:57

Община Костинброд продължава традицията на връчване на подаръци за децата родени през 2018г

21 Януари 2019, 19:30
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1609 0


На 21.01.19г.от 10:30 часа в ресторант „Нива” се отпразнува Бабинден.

Кметът на община Косинброд, г-н Трайко Младенов поздрави всички присъстващи и им пожела здраве, щастие и успехи. Г-н Младенов заяви, че Костинброд ще става все по-приветливо място за малките със своите най – модерни детски градини, детски площадки, основни и средни училища и достъпна градска среда. През 2018 г. в община Костинброд са родени общо 105 малки наследници и жители на нашата община.

Общинска администрация – Костинброд засвидетелства своето уважение и признателност към лекарите, акушер-гинеколозите и акушерките, които се грижат за младите майки и децата, както и към самите родители с церемония и връчване на подаръци. Първото бебе за 2019 г. е жител на град Костинброд и е родено на 4-ти януари. Малката Франческа Цветанова получи златно кюлче от кмета на община Костинброд. Младата майка Елисавета и акушерката Юлия Динкова пресъздадоха ритуала по поливане на ръцете, тези ръце, които са помогнали децата ни да се появят на бял свят.

Тържествената церемония нямаше да бъде същата без победителите от конкурса „Парад на детска забавна песен-2018г.”. Първенците в конкурса поздравиха празнуващите с невероятни детски песни. Емил Пепелярски, Кристиян Кирилов и Гергана Попгенова повдигнаха настроението на гостите и докоснаха сърцата на всички с песните : „Синигерче”, „Храмът” и „Сняг вали”.

Кметът, г-н Младенов връчи сребърни кюлчета на всички деца регистрирани в община Костинброд. На събитието в ресторант „Нива” присъстваха още д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, г-н Бойко Борисов- кмет на село Бучин проход и г-жа Емилия Костова- кмет на село Богьовци, г-жа Даниела Борисова- директор на Първо ОУ“Васил Левски“, д-р Ивайло Петров – гинеколог в гр. Костинброд и акушерката Юлия Динкова.
Бебето Антоан Кирилов от село Бучин проход получи, освен сребърно кюлче и специален подарък от кмета на село Бучин проход, защото е първото родено дете в селото от 12 години насам.

Децата са бъдещето на нашия град и нашата страна. Наш дълг и грижа е да работим за тяхното щастие и успех. Община Костинброд се гордее със своите 105 малки юнаци и ще направи всичко възможно те да се чувстват добре в своя роден град или село на територията на общината.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete