Събота, 21 Юли 2018, 09:10

Община Костинброд с награда в категория "Образование"

21 Декември 2017, 18:07
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 323 0

Областният управител отличи най-успешните общини в Софийска област за 2017 година, като кметът на община Костинброд взе наградата за община отличник в областта на образованието.

На официална церемония в Областната администрация на Софийска област бяха връчени Годишните награди на Областния управител за 2017 година. Кметовете на общините от региона бяха посрещнати от Областния управител г-н Илиан Тодоров, неговите заместници г-жа Галя Георгиева и г-н Николай Николов, Главният секретар на Областната администрация г-жа Мая Цанова, директорите на дирекции и началниците на отдели в администрацията.
Областния управител, г-н Тодоров връчи престижна награда в сферата на образованието на кмета на община Костинброд.
За втора поредна година Областна администрация признава и отличава с приз дейността на общинска администрация – Костинброд за развитие, утвърждаване и просперитет на нейна територия.

Кратката равносметка за това е, че в предходния мандат 2011-2015 г., бяха реализирани мерки за енергийна ефективност в ДГ „Пролет”, ДГ „Радост”, ОУ ”Отец Паисий” в село Петърч и на една на най- големите образователни институции в община Костинброд – СУ „Д-р Петър Берон”. В съответния период беше и реконструирано и реновирано началното училище в село Драговищица „Отец Паисий”, както създадена бе и една от най-хубавите детски градини в общината – ДГ”Детелина”.

През изминалата година община Костинброд кандидатства и спечели изключително важен, по-своята същност, проект „Подобряване качеството на образователния процес в ПГВМСС „Св. Георги Победоносец” - гр. Костинброд.“, с бенефициент община Костинброд, управляващ орган Министерството на регионалното развитие и благоустройството , с договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020.
Освен активните ремонтни дейности в професионалната гимназия, беше реализиран и проект за подобряване на образователната инфраструктура чрез реконструкция/ремонт, обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в Първо ОУ ”Васил Левски” ,Първи район в град Костинброд.

До броени дни се очаква и подписването на договор за впечатляващ своя размер ремонт-реконструкция за енергийна ефективност на началната сграда във Второ ОУ „Васил Левски”, кв. Маслово в гр. Костинброд.Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (3)

Подкрепяте ли предложението за изграждане на нов гробищен парк в м. "Бърцето" южно от яз. "Мали лаг"

Анкета » коментари (3)

Подкрепяте ли предложението за изграждане на нов гробищен парк в м. "Бърцето" южно от яз. "Мали лаг"

отговори
Да, това е най-подходящото място. (39)
70% Complete
Не, има по-подходящи места. (23)
70% Complete
Идеята е добра, защото мястото е извън Ботевград. (21)
70% Complete
Не е удачно този терен да се ползва за гробищен парк. (27)
70% Complete
Не съм заинтересован. (13)
70% Complete