Вторник, 23 Април 2024, 14:24

Община Костинброд спечели проект за рехабилитация на общински пътища

21 Март 2018, 14:11
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 2660 6


На 20.03.18 година, кметът на община Костинброд- г-н Трайко Младенов подписа договор с ДФ “Земеделие“ за рехабилитация на общинска пътна мрежа. Одобреното финансиране е по програма за развитие на селските райони – мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от програма ПРСР за периода 2014-2020 г. Проектът включва реконструкция и рехабилитация на участъци от общински пътища на територията на община Костинброд.

Инвестицията  от  5 840 583.70 лева  ще осигури основен ремонт на  следните общински пътни отсечки:
• Общински път SFO 3410 / от „Ломско шосе“ до начало на регулация на град Костинброд, кв.Шияковци/ с обща дължина 1,165 км.
• Общински път SFO 3411 /от село Безден до начало на регулация на с.Богьовци/ с обща дължина 1,332 км.
• Участък от път SFO 2406 / от край на регулация на село Петърч до гара Петърч/ с  дължина на участъка 2,550 км.
• Участък SFO 2405 / от край на регулация на село Градец до начало на землището на село Царичина/ с дължина на участъка 2,064 км.
• Общински път SFO 1403 /от Ломско шосе до ФАО в промишлена зона/ с дължина 1,568 километри

На срещата в Държавен фонд „Земеделие“ присъстваха още г-жа Теодора Гогова- зам.-кмет на община Костинброд, г-жа Снежа Трендафилова- главен юрисколсулт и директор на дирекция в община Костинброд и г-н Борислав Борисов- кмет на село Петърч.
С реализирането на настоящият проект ще бъде постигнато насърчаване на социалното приобщаване, икономическото развитие в селските райони, с акцент върху: стимулиране на местното развитие в селските райони. Публичната инфраструктура е основен фактор за осигуряване на базови услуги на населението в градовете и в селата и за осигуряване на достъпа до тях. Тя предоставя физическата среда и обхваща обектите и съоръженията за реализиране на услугите в сферата на образованието, здравеопазването и социалните грижи, културата и бизнеса. Също така водоснабдяването и канализацията, енергоснабдяването, телекомуникациите, транспорта, благоустройството, физическата култура, спорта и отдиха.
В съответствие с целите на политиката на ЕС за развитие на селските райони Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. има три цели:

1. Повишаване на конкурентоспособността и балансирано развитие на селското и горското стопанство и преработваща промишленост;
2. Опазване на екосистемите и устойчиво управление, използване на природните ресурси в земеделието, горското стопанство и хранителната промишленост, предотвратяване на климатичните промени и приспособяване към тях;
3. Социално-икономическо развитие на селските райони, осигуряващо нови работни места, намаляване на бедността, социално включване и по-добро качество на живот.
Очакваният резултат от постигане на поставените цели на проектното предложение е спиране на обезлюдяването на селата и тяхното икономическо и социално възраждане.


Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Петров 21 Март, 19:11

    Общо 7 км. А вътрешно градските улици, дори и главните са под всякаква критика. Те са около 120 км. в общината, кога ?

  • Отговори (4) (0)
    2. добавен от: С. Бонев 22 Март, 11:47

    А неасфалтираните улици в Костинброд кога ще се асфалтират ?
    Когааааа ?

  • Отговори (0) (2)
    3. добавен от: Чавдар Прокопиев 23 Март, 16:27

    Уважаеми съграждани -коментирали по-горе , нека поясним - става въпрос за пътища, а не за улици. Като чета текстовете в двата коментара на моите съграждани / надявам се да са реални лица и да живеят в общината / ми прави впечатление, че не пращят от инженерна мисъл. Стига с този типично робски манталитет - като се случва нещо хубаво, да се чудим как да се изс...м на него. Пътища другари, а не улици - а ако толкова много ви е яд, че стават нещата - ходете да редите камъчета на мозайките на Бузлуджа.

    • (1) (0)
      1. добавен от: Този 24 Юли, 14:40

      Този коментар , ако не е от “ умната” секретарка на кмета или някоя тип Франческа, Кристина, Бистра и Сие главата си режа

  • Отговори (1) (0)
    4. добавен от: Бони 13 Юни, 08:27

    До ден днешен ,нищо не е направено от горе написаното.Това са над 2 години откакто Костинброд е получил над 5 милиона за този проект.

  • Отговори (1) (0)
    5. добавен от: Крис 24 Юли, 14:38

    Тази крастава жаба в средата да изчезва към затвора веднага! А тази госпожа в ляво има спешна нужда от здравословен хранителен режим , ако ли не няма да живее дълго , ще развие куп болести заради наднорменото си тегло!!!!! Ако вече не ги е развила!!!!!
    Не е лошо да спре да изяжда цялото обедно меню в червиляка и да се хване в ръце !!!!!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (178)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete