Петък, 19 Април 2024, 04:54

Община Костинброд участва в три дневно посещение на делегация от Израел

2 Декември 2018, 17:57
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 815 0


Най- силната чуждестранна делегация посетила община Костинброд до сега!

Община Костинброд посрещна делегация на високо равнище от Израел.
По покана на Областния управител на Софийска област г-н Илиян Тодоров в Република България пристигнаха заместник- председателят на Кнесета /парламента/ на Държавата Израел - г-жа Нава Бокер и заместник- генералният директор на Федерацията на местните власти - г-жа Рут Васерман Ланд.

Двета дами от Израел бяха специални гости на областния управител на Софийска област г-н Илиан Тодоров, по повод отбелязването на 75 години от спасяването на българските евреи. По време на посещението си в България г-жа Бокер и г-жа Васерман Ланд се срещнаха с министри, заместник-министри, посланици и народни представители.

На 1.12.2018г. в община Костинброд, г-жа Бокер, г-жа Васерман Ланд и представител на бизнеса от Израел проведоха работна среща в кабинета на кмета. Официалните гости бяха посрещнати от г-н Трайко Младенов-кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- Председател на ОбС-Костинброд, г-жа Анна Радовска- зам.-председател на ОбС-Костинброд, г-н Борислав Борисов- кмет на с.Петърч, г-н Александър Ненов, инж. Габриела Георгиева и инж. Теодора Гогова- зам.-кметове на община Костинброд. Заедно с гостите от Израел пристигна и техният официален домакин в Република България, областния управител на Софийска Област г-н Илиян Тодовор, придружаван от г-н Николай Николов и Николай Борисов- зам.-областни управители на Софийска област.

Заместник-председателят на Кнесета и заместник генералният директор на Федерацията на местните власти получиха специални подаръци от ръководството на община Костинброд. След това всички заедно се отправиха към РС ”Пожарна безопасност и защита на населението”-Костинброд. Там бяха посрещнати от главен инспектор инж. Здравко Александров - началник РСПБЗН-Костинброд и пожарникари.
Запомняща ще е срещата между г-жа Нава Бокер и костинбродски пожарникар - Райчо Димитров, който е участвал в гасенето на пожарите през 2010г. в планината Кармел, близо до град Хайфа, Израел.

Пред българските огнеборци в РСПБЗН-Костинброд тя сподели, че пожарът в Кармел е свързан и с трагична лична история – в огнената стихия, при опит да помогне на други хора, е загинал съпругът й - бригаден генерал Лиор Бокер. Г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд представи на гостите доброволно формирование „Феникс”. Двама доброволци показаха лятна и зимна екипировка за бедствия, аварии и пожари.
Кметът на община Костинброд показа на делегацията и оперативния център за видеонаблюдение, като гостите бяха силно впечатлени от възможностите на системата за видео наблюдение на община Костинброд.

Официалната делегация продължи с посещение на две от най-развитите фирми, не само в община Костинброд, но и в Република България и Източна Европа. Гостите от Израел посетиха производителя на дограма и врати „Ролпласт”АД – инвеститор клас А и печатницата „Мултипринт” ООД. Там разгледаха работния процес и се запознаха с продукцията от близо.

За финал на посещението на г-жа Нава Бокер- заместник- председател на Кнесета /парламента/ на Израел и г-жа Рут Васерман Ланд- заместник генерален директор на Федерацията на местните власти се насладиха на две изпълнения на автентичен фолклор от Музикална школа „Иркапей” към НЧ ”Г.С.Раковски-1928”, с.Драговищица.

Очаровани от гостоприемството на община Костинброд и видяното по време на тяхното посещение, гостите поканиха ръководството на община Костинброд в Израел на Годишна международна конференция за общински иновации в началото на следващата година.
В края на срещата всички си пожелаха да се видят отново!

Община Костинброд изказва искрени благодарности на Областната управа на Софийска област, на служителите на община Костинброд, на Общински съвет –Костинброд, на Общински Инспекторат-Костинброд и на Районно управление-Костинброд за перфектната организация и отговорност към така важната делегация, посетила община Костинброд. Благодарим Ви!

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete