Четвъртък, 25 Април 2024, 05:01

Общината да изготви план срещу терористични нападения

26 Април 2012, 11:44
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2506 1


Това поиска днес общинският съветник Николай Живков по повод приемане на План за защита при бедствия на Община Ботевград. В изпълнение на писмо от 20.01.2012 г. на областния управител Красимир Живков кметът Георги Георгиев предостави за обсъждане неговото изготвяне и приложение . По думите на градоначалника ” Планът е изготвен професионално, но друг е въпросът дали ще бъде професионално изпълнен. Зад него трябва да има финансов ресурс, с който да бъдат обезпечени съответните действия при бедствия. ”
Съветникът Живков изрази мнение, че е по-целесъобразно Общината да изготви план за терористични атаки. Той постави още въпрос с какви сили и средства разполага Гражданска защита, тъй като липсва информация в Докладните записки за това. Живков даде още предложение кметовете на големите села да бъдат включени в общинската комисия по бедствия, с което да се постигне по-голяма ефективност при своевременна реакция. Кметът от своя страна отговори, че ще бъде проучен опитът на други общини относно изготвяне на план срещу тероризъм и ще внесе предложение на следващо заседание на Общинския съвет. По отношение на техническото осигуряване на Гражданска защита, Георгиев заяви, че тя разполага с една машина, „която освен за вторични суровини , за нищо друго не става”, обясни той. Противогазите пък били отпреди 50-60 години. Повдигнат бе и въпросът за надежността на стената на язовир „Береш”. Георгиев изрази мнение, че опасност няма, поради това, че през повечето време на годината водата в язовира е пресъхнала.
Николай Живков препоръча Общината да предприеме действия в помощ на Гражданска защита за нейното техническо  обезпечаване.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Април, 11:51

    Браво, г-н Живков. Това са конкретни неща в името на живота на хората!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete