Петък, 29 Март 2024, 11:15

Общината незаконно настанява бездомни кучета в сиропиталище

2 Февруари 2018, 15:19
(0) (1)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 2676 1


В ранните часове на 2 февруари, шест бездомни кучета от гр. Елин Пелин са докарани в двора на закрития дом за юноши и деца в село Доганово. Кучетата са транспортирани с бус на общината, който преди закриването на дома се е използвал за неговите нужди. Това заяви кметът на кметство Доганово Димитър Спасов пред balkanec.bg. Според свидетели на мястото е бил и Николай Савов – организатор ДМА в община Елин Пелин. Кметът на Доганово Спасов е получил множество сигнали от майки на деца, че кучета минават под оградата и влизат в двора на съседното училище, където заплашват играещите деца. Едно от кучетата е агресивно.
Димитър Спасов е разговарял със зам.-кмета на община Елин Пелин Стоян Стоянов, който е заявил, че това са самосиндикални действия на Николай Савов. Самият Савов пък отрича да има нещо общо със ситуацията. От РУ Елин Пелин отказват да се заемат със случая, защото според тях това е проблем на общинската управа. Димитър Спасов е изпратил сигнал и до областният управител Илиян Тодоров. Освен това жителите на село Доганово започват подписка срещу действията на общинската администрация.
Всичко това се случва в момент, в който напрежението между град Елин Пелин и кметствата в общината е огромно след приемането на Бюджет 2018. Настаняването на бездомни кучета на места, различни от лицензирани приюти е абсолютно незаконно.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Слънцето 2 Февруари, 17:10

    Има ли нещо което да е наред в тази община???

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete