Вторник, 23 Април 2024, 10:51

Общината обмисля облекчение на дълговете за наемателите за периода на извънредно положение

27 Март 2020, 15:16
(3) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3511 6


По време на редовното заседание на Общински съвет-Ботевград, което се проведе вчера, бе повдигнат въпрос относно дължимите наеми от търговците, които се помещават в общински имоти.

По време на редовния брифинг с медиите кметът Иван Гавалюгов поясни какво ще се случи с наемите, които търговците дължат на общината за времето, в което са затворени и не работят поради извънредното положение.

„Ще им бъдат опростени. Това е категорично наше намерение, което сме заявили на всички, които са запитали още преди няколко дни. Разбира се, това трябва да стане чрез решение на Общински съвет-Ботевград. На вчерашната сесия нямахме готовност с проект за решение. През април ще бъде подготвена такава докладна и съм убеден, че общинските съветници ще приемат да бъдат опростени наемите за периода на ограничения, наложени от Министерството на здравеопазването във връзка с извънредното положение.
Относно тези, които все пак работят, обмисляме два варианта- пълно освобождаване или намаляване на дължимата такса за този период.

Поставен бе въпроса и за отпадане на „Синята зона“, поради наличието на хранителни магазини и аптеки в района на зоната на платено паркиране, за периода на извънредно положение.

„Не мисля, че това по някакъв начин ще облекчи хората, които искат да отидат до магазина или до аптеката. Идеята на синята зона е съвсем различна. В населените места където е премахната, мотивите са много различни, а в Ботевград няма такива обстоятелства. В големите градове се премахва, за да се стимулира придвижването с личен транспорт и да се намали ползването на обществения транспорт. В Ботевград нямаме този проблем. Ефектът би бил по-скоро обратен и ще се наблюдава струпване на автомобили в централната част на града. Обсъждаме го в администрацията и може би ще го коментираме официално с Общински съвет. В никакъв случай не съм привърженик просто да следваме сляпо и без аргументи практики от други общини, когато обстоятелствата, поради които те ги приемат, не са налични в Ботевград. Въвеждането на „Синята зона“ не беше с цел генериране на приходи на общината, а с цел по-добър достъп до централна градска част“, коментира кметът Гавалюгов.


Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (14) (5)
    1. добавен от: Анонимен 27 Март, 18:25

    Номер едно си Кмете ! Браво ! И единствената фирма, която отложи плащането на дължимото е Атлантис ! Дължа да отбележа,че нямам нищо общо с тази фирма, нито с кмета.. ФАКТИТЕ СА СИ ФАКТИ !!!!! БРАВО !!!!!!

  • Отговори (4) (2)
    2. добавен от: Анонимен 27 Март, 21:23

    А дупките по улиците ?

  • Отговори (1) (2)
    3. добавен от: Георгиев 28 Март, 10:11

    А хората с наеми на жилища ,седящи вкъщи без работа как да ги платят???

  • Отговори (2) (0)
    4. добавен от: Анонимен 28 Март, 20:35

    И НАЕМИТЕ ЛИ ДА ИМ ПЛАЩА КМЕТА

    • (0) (0)
      1. добавен от: Георгиев 1 Април, 14:45

      Никой не е казал да ги плаща той ,но ако ти простак си под наем и нямаш работа,как ще го платиш? А идиот?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 31 Март, 17:21

    Дупките ли са ви най-важното нещо бе малоумници!!!!! Като се тръшнете други ден и като не ви стигнат парите за хляб ще ви питам дали дупките ще ви интересуват толкова колкото сега.. аман от прости хора

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (177)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete