Събота, 25 Май 2019, 14:54

Общината поема 90% от разходите за ремонт на покрива на частен дом

6 Декември 2018, 13:38
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1719 12


Община Ботевград ще поеме 90 на сто от разходите за ремонт и възстановяване на покрива на частен дом, който се намира на ул. „Александър Батенберг” №44 /при магазин „Биляна”/. Това бе решено вчера на заседание на петчленната комисия, назначена със заповед на кмета Иван Гавалюгов, която има за задача да разпределя средствата, предвидите в социалната програма на общината, за животоспасяващо лечение и инцидентно възникнали нужди на местни жители.

Покривът на жилището бе унищожен от пожар. Инцидентът стана на 30 ноември вечерта. Обитателите на дома – 82-годишна жена и нейната дъщеря, бяха изведени и настанени временно на подходящо място. Двете жени живеят сами и нямат нито финансова, нито физическа възможност да се справят сами с последиците от пожара.


Източник: balkanec.bg

Коментари (12)

 • 1.

  Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • Отговори (29) (5)
  2. добавен от: Анонимен 6 Декември, 14:09

  Хората не могат да платят, жената е направила постъпки за заем, но е на срочен договор и не й отпускат. Къде да отидат? Та майка й е неподвижна, тя дори не е разбрала какво се случва. Нека проявяваме човещина един към друг. Трябва да се помага и да си помагаме взаимно!

 • Отговори (24) (4)
  3. добавен от: Анонимен 6 Декември, 14:31

  Защото, №1, трябва да сме хора!

 • Отговори (8) (4)
  4. добавен от: Анонимен 6 Декември, 14:52

  Ще помогнем, ако Общината отделя внимание, повече внимание, за контрол чрез съответните органи, на всички и всякакви сгради, находящи се на общинска територия, както го правят комшиите на Балканите и действат с адекватни мерки срещу бездействието на стопаните, първоначално с предупредителни писма, а после и другояче. Въпреки че сме хора

 • Отговори (4) (2)
  5. добавен от: Анонимен 6 Декември, 15:07

  4, ти луд ли?! Откъде да знае общината кой не си е почистил комина. По няколко пъти в годината медиите публикуват превантивни мерки срещу пожари, които се предоставят от Пожарната.
  Как го виждаш общината да изпраща преди зимния период на всяко домакинство писмо да си почисти комина?!

 • Отговори (2) (11)
  6. добавен от: Анонимен 6 Декември, 22:05

  Това, не е правилно според мен .. И не минавайте с номерата .. “Бъдете Хора”..
  Тоо ако общината почне така системно да им сменя покривите .. Да си запаля моят освен, и да ми го сменят .. Че нещо ми тече ..
  Хора умират всеки ден, остават без дом всеки ден, без близки ..Това са нещата от животаа .. Да тръгнем да сменим на всички ли?! Познавам и много бездомни в Ботевград .. Да им отворим хотел .. Или на всички или на никой .. Няма компромисен вариянт!!!

 • Отговори (7) (2)
  7. добавен от: Анонимен 6 Декември, 22:33

  Жалко, 6 ...много жалко!

 • Отговори (6) (2)
  8. добавен от: Анонимен 7 Декември, 01:15

  6. Ти, ти си жалък и безсърдечен човек,ако ти се намираш в тази безизходица как ще се чувстваш. Хорта ги соолетяла трагедия,не бъдете толкова низки, на всеки можжда се случу да не миже да се справи с трудностите сам. Нима скапаната държава ви направи всички хора еднодневки,не си мисли 6,че днес ако си добре утре миже да си по-добре,може да си много по -зле. Тогава какво ?Всички трябва да те загърбват и да те оставят на улуцата ли на -15градуса. Хора кога ще станем Човеци бе. Кмета ни е на първо място ЧОВЕК. БРАВО Г-Н ГАВАЛЮГОВ. Гордея се, че имам такъв достоен Кмет.

 • Отговори (5) (1)
  9. добавен от: Анонимен 7 Декември, 02:17

  А бе как са родихте толкова злобнини долни бе как ви не е срам бе дано на вас да ви са наложи помощ и никой да не ви помогне

 • Отговори (1) (4)
  10. добавен от: Анонимен 7 Декември, 14:37

  1 е АБСОЛЮТНО прав,като не могат да поддържат тази къща ,да я продадат и да отидат в апартамент,не е работа на общината да харчи публични средства за частни цели.!!!!

  • (4) (1)
   1. добавен от: Анонимен 7 Декември, 17:06

   Браво бе, много сте "умни" с №1. Защо не вземете вие да си продадете имота и да отидете в апартамент? По-изгодно е, ще гледате отвисоко и ще дишате пушеците от комините на къщите.
   Май няма с какво да мислите вие двамата. В тази къща е преминал живота на това семейство.
   Какво лошо видяхте в това, че Общината е решила на помогне на две жени, които няма да може да се справят с проблема в този студ?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (0)

Подготвихте ли се за лятото?

Анкета » коментари (0)

Подготвихте ли се за лятото?

отговори
Да (6)
70% Complete
Не (1)
70% Complete
Няма да почивам, поради липса на средства (2)
70% Complete