Четвъртък, 25 Април 2024, 20:57

Общината с нов огромен подарък за Ефбет

5 Октомври 2017, 12:14
(0) (1)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 3389 3


През месец април общинските съветници одобриха докладна на кмета доц. Ивайло Симеонов, с която се дава съгласие за безвъзмездно поставяне на рекламни билбордове на букмейкърската компания Ефбет върху различни обекти общинска собственост. Тогава като предпоставка за това решение бе използвано писмо от ОФК Елин Пелин, с което става ясно, че Ефбет щели да помагат на футболния клуб в замяна на рекламните билбордове. С какво и как точно ще помагат от Ефбет остана в сферата на догадките. Това решение на съветниците е в явно противоречие със закона и бе обжалвано от областния управител.
На редовното си заседание през месец юли съветниците отмениха спорното решение и приеха същото(613/27.07.2017), отново по предложение на кмета Ивайло Симеонов. Така общината дава право Ефбет да постави безвъзмездно рекламно-информационни елементи за срок от 5 години върху: стадион „Васил Левски“ – гр. Елин Пелин, фасадата на спортна зала „Янко Янков“; оградите на игрището за мини футбол в с. Мусачево; оградите на игрището за мини футбол в с. Нови хан; оградите на парка в с. гара Елин Пелин; изграждане на пет билборда върху общински имоти по пътя Нови хан – София, АМ „Тракия“ и АМ „Хемус“; поставяне 200 броя на рекламни знамена по стълбовете за електрическо осветление в град Елин Пелин. Цялата тази рекламна площ вероятно струва стотици хиляди левове на година, но общинските съветници начело с кмета Симеонов я предоставят безвъзмездно на една частна компания собственост на Васил Божков. И всичко това след като в общественото пространство непрекъснато се изтъква от администрацията, че парите за инвестиционните намерения на общината не достигат.
И този път областният управител Илиян Тодоров е спрял абсурдното решение, по което вече е образувано дело в Административен съд – София област. Остава загадка обаче какъв е стимулът на кмета и съветниците да продължават с тези подаръци. От всички 21 съветници 19 са подкрепили предложението, а само един се е въздържал.


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (5) (0)
    1. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 13:18

    Нищо ново. Всичките са еднакви. Баба ми викаше един дол дренки.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 5 Октомври, 15:41

    :D :lol: :shock:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: NAI DBRIA BUKMEIKAR 5 Октомври, 18:07

    :x :x :x :x

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (188)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete