Събота, 20 Април 2024, 04:03

Общината ще кандидатства по проект "Красива България" за ремонт на читалището в Скравена

18 Декември 2018, 12:32
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1738 4


Община Ботевград има намерение да кандидатства за финансиране по мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места" с инвестиционен проект „Ремонт на Народно читалище „ 19-ти февруари 1906" - с. Скравена” по проект "Красива България" за 2019г. към Министерство на труда и социалната политика на стойност 156 561.00лв.

Съгласно условията на проект „Красива България”, финансовата рамка на всяко проектно предложение по мярка М01 е в рамките на общ бюджет от 60 000 до 400 000 лв. с ДДС, като финансирането от проект „Красива България” ще бъде най-много 120 000 лв. с ДДС. Съфинансирането от кандидата трябва да е най-малко 50% от общия бюджет за проектното предложение.

Средствата за съфинансиране по проекта трябва да бъдат осигурени от собствени приходи на община Ботевград. За целта кметът на общината Иван Гавалюгов иска съгласието на Общински съвет Ботевград за отпускане на 81 411, 72лв от бюджета на общината. Съветниците ще вземат решение на редовното заседание на ОбС, насрочено за 20 декември.

В изпълнение на проект с наименование „Ремонт на Народно читалище „ 19-ти февруари 1906" с. Скравена, общ. Ботевград" ще бъдат извършени вътрешни и външни ремонтни дейности на сградата на читалището, включващи и мерки за енергийна ефективност. Предвидени са следните работи: смяна на дограма, ремонт на санитарни и други помещения на първи етаж и партерен етаж, ремонт на системата за осветление и ел. инсталация, отстраняване на компрометирани участъци по вътрешни и външни стени и възстановяването им, направа на мълниезащита на покрив и поставяне на минерална вата като изолация в подпокривно постранство, възстановяване на стълби и настилка пред главния вход на читалището и др. Ще бъде осигурена достъпна среда чрез изграждане на рампа за хора с увреждания и детски колички.

Строително-ремонтните работи ще бъдат извършени в съответствие с изискването за допустимост на дейности по мярката, а именно ремонтите да бъдат извършвани в сгради или самостоятелни обекти в тях, които са за обществено обслужване в областта на администрацията, културата и изкуствата, както и на прилежащите им външни пространства.

През 2018г. бяха извършени ремонти на партерен и първи етаж на сградата на читалището, включващи подмяна на отоплителната инсталация, подмяна на осветление в салон, ремонт па санитарни помещения, ремонт на фоайе партер и първи етаж, ремонт на библиотека, читалня, книгохранилище, кръжочни, коридори и други общи части.


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (1)
    1. добавен от: Анонимен 18 Декември, 14:00

    Ремонт на ремонта ли ще правят

  • Отговори (1) (1)
    2. добавен от: Анонимен 18 Декември, 15:29

    Изкуствено игрище по футбол кога ще се направи да могат децата да играят а не да ходят по Трудовец да играят там

  • Отговори (1) (2)
    3. добавен от: Анонимен 18 Декември, 16:44

    Само за проект ще кандидатсват после ще има обжалване и ппренасочване на средства за някой паркинг.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 18 Декември, 20:04

    Квис

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete