Вторник, 23 Април 2024, 09:10

Общината ще проучва възможности за разширение и подобряване на 6 образователни заведения в Ботевград

13 Юни 2019, 17:57
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1250 5


Община Ботевград възнамерява да проучи възможностите за подобряване и разширение на материално техническата база на следните детски и учебни заведения в града- ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров”, ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, ОУ „Н.Й.Вапцаров”, ДГ „Слънце”, ДГ „Синчец", ДГ„ Кокиче" и др. Предложението бе внесено за гласуване в Общински съвет Ботевград и получи одобрение от съветниците с 21 гласа „за”, 0 – „против” и 0 – „въздържал се”.

Кметът на общината Иван Гавалюгов обясни, че целта е да се създадат по-добри условия за провеждане на обучителния процес в детските градини и средните училища. Конкретно за ППМГ „Акад.проф. д-р Асен Златаров” е необходимо разширяване на съществуващата база, за да стане възможно въвеждането на едносменен режим на обучение, който предстои да стане задължителен. Според изискванията на Министерството на образованието е необходимо училищата да разполагат и с кабинети по природни науки, актови и многозали, помещения за библиотеки, столови, салони за физкултура, помещения за факултативни учебни часове свързани с иновации и други. В тази връзка Златаровската гимназия се нуждае от доизграждане на кабинети по природни науки, актова зала, библиотека.

В допълнение градоначалникът обясни, че ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” също се нуждае от 2 кабинета и актова зала. Помещение за хранене и по-голяма зала за провеждане на големи мероприятия пък трябва да се изгради в ОУ „Н.Й.Вапцаров”. В ДГ „Слънце” има възможност бившето паракотелно да се преустрои във физкултурен салон. От физкултурен салон се нуждае и ДГ „Синчец”. Пристрояване на ново помещение е необходимо за допълнителна група, която в момента разкрива ДГ „Кокиче” по повод увеличаващия се брой деца.


Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (2) (1)
    1. добавен от: ff 13 Юни, 19:46

    Преди няколко години бутнаха една сграда в гимназията,сега ще я строят..

  • Отговори (4) (3)
    2. добавен от: Анонимен 13 Юни, 21:24

    Общината ще "проучи"...
    Изгубихте ме

  • Отговори (0) (1)
    3. добавен от: Анонимен 14 Юни, 07:53

    https://blitz.bg/kriminalni/prestplenie/krvav-ad-sled-smrtta-na-izbyagaliya-i-ubit-zatvornik-vladimir-pelov-v-botevgrad_news679263.html

  • Отговори (6) (0)
    4. добавен от: Анонимен 15 Юни, 14:17

    Кочкова да проучи откъде ще търси учители наесен. Явно нещата са извън контрол, след като напускат учители, които работят там от години.

  • Отговори (3) (0)
    5. добавен от: Анонимен 15 Юни, 21:33

    Демографската криза ще реши проблема с учителите. Не ни чакат хубави години...

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (176)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete