Сряда, 24 Април 2024, 04:48

Общините Етрополе, Правец и Тетевен подписаха договор за сътрудничество

14 Март 2012, 13:34
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 3973 3


Трите съседни общини подготвят съвместен проект, с който ще кандидатстват за финансиране по ОП „Регионално развитие”, схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: “Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите”. Стойността на проекта ще бъде в размер до 500 000 лв., които средства могат да бъдат вложени в дейности по разработване на туристически пакети, подготовка и разпространение на информационни материали за туристическия район, участие в регионални, национални и международни туристически борси, изложения и панаири, организиране на посещения на пътнически агенти, туроператори, автори на пътеводители и журналисти.
Тема на обсъждане беше Концепцията, предложена от служителите в областта на проектите и туризма в трите общини, които след проведени предварителни разговори предложиха обект на проекта да бъде създаването на съвместен туристически продукт за популяризиране на културно-историческото наследство на общините Етрополе, Правец и Тетевен, който да включва в себе си три туристически пакети:
1. Църкви и манастири
2. Древни цивилизации
3. По следите на апостолите (Левски и Бенковски).
Предложените туристически пакети обхващат атракции и забележителности на територията на трите общини, представящи културно-историческото и природното богатство на региона.
Консултант на проекта е Габриела Антонова, която представи концепцията за развитие на съвместния туристически продукт. Според нея характерно за трите региона е много силното им присъствие в периода на Българското Възраждане и това, че голямо предимство на дестинацията е струпването на множество църкви и манастири.
Договора за сътрудничество бе подписан от инж.Богомил Георгиев кмет на общ.Етрополе,Румен Гунински кмет на общ.Правец и Милен Милев кмет на общ.Тетевен. Според инж.Богомил Георгиев подписването на този договор е добро начало за бъдещата им съвместна дейност във всички области. Румен Гунински благодари на кмета на община Етрополе за поканата за участие в този проект.

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Март, 18:17

    Айде мафиозите се събраха

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 14 Март, 20:09

    каква сбирщина от ............ :x

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 15 Март, 05:52

    А, това не е ли известния в миналото Милен Ганев?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete