Петък, 29 Март 2024, 00:52

Общински етап от национална ученическа викторина по безопасност на движението "ДА ЗАПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ"

25 Април 2017, 16:54
(1) (1)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1642 6


На 24.04.2017 година в СУ „Христо Ясенов”, град Етрополе се проведе общинско състезание по безопасност на движението, което бе под надслов „ДА ЗАПАЗИМ ДЕЦАТА НА ПЪТЯ”. Целта на състезанието е да се изградят умения и навици за действие в условията на пътното движение и формиране на култура за безопасно поведение на пътя. В състезанието участваха ученици от СУ „Христо Ясенов”, ОУ „Христо Ботев”- град Етрополе, ОУ „Георги Бенковски” – село Малки Искър и ОУ „Христо Ботев” – село Лопян.

Мероприятието бе уважено от заместник – кмета на Община Етрополе Росица Христова, Любомир Рангелов – старши инспектор „Пътна Полиция” към ОДМВР София област, Любомир Лазаров – Управител на СУАБ – СБА – ЕООД, инспектор Павлин Ангелов – отговорник „Пътна Полиция” към РУ на МВР – Етрополе, Вергиния Йорданова – старши експерт „Професионално образования” в РУО София - регион, Росица Иванова – Началник отдел „Социална политика, спорт и туризъм“ и Десислава Лазарова – старши експерт „Култура, спорт и туризъм“ Росица Василева и Петя Недкова – заместник – директори на СУ „Христо Ясенов”.

Приветствие към присъстващите и участниците в състезанието отправи Кати Дочева и Пламен Петков от Общински инспекторат към Община Етрополе, които бяха ръководители по провеждането на състезанието. Кати Дочева изказа благодарностите си към Общинското ръководство за оказаната помощ и пожела успех на участниците. Любомир Рангелов – старши инспектор ”Пътна Полиция” към ОДМВР София област благодари на Общината за подкрепата, която оказва винаги и най – вече към децата и към пътната безопасност. „Радвам се, че мога да бъда част от днешното мероприятие. Пътната безопасност, Вашите знания и умения в тази насока са изключително важни за всички нас.”, бе част от приветствието на г-н Рангелов.

Заместник – директорът на СУ „ Христо Ясенов” Петя Недкова запозна децата с правилата на състезанието и през какви етапи ще премине то. Първия кръг през, който преминаха участниците бе да решат тест – листовка по отбори, която съдържаше 20 ситуации. Във втория кръг, отборите, които бяха съставени от по четири човека трябваше да отговарят на въпроси. Викторината се състоя от няколко въпроса, а всеки верен отговор им носи по една точка за отбора. Третият етап от състезанието бе практическо задание. Едната част от практическото задание включваше сглобяване на пътен знак. С тази задача отборите трябваше да се справят за 2 минути, като наредят 2 пътни знака. След отличното справяне на всички отбори, те участваха в ситуация за оказване на долекарска помощ при пътно транспортно произшествие с посочени конкретни действия, които трябва да бъдат подредени в правилната последователност на изпълнение. Повече разяснения за това как да окажат първа помощ даде Галя Пешева – медицински специалист в СУ „Христо Ясенов“, град Етрополе.

Основните въпроси, които се обсъдиха бяха относно как да разберат какво е състоянието на пострадалия, на кой телефон трябва да се обадят, как да проверят дали пострадалия е в съзнание, какво се прави при изгаряне и много други важни въпроси. Последва и велосъстезание, в което всеки един от отборите трябваше да премине през 5 елемента, за да финишира при поставения знак „Стоп”. Отборите бяха оценявани от жури в състав: Любомир Рангелов, Любомир Лазаров и Пламен Петков от Общински инспекторат към Община Етрополе.

От името на Общинското ръководство Росица Иванова поздрави всички участници за безупречното справяне и старанието, което са положили.
След приключване на всички кръгове се получи следното класиране:

На I-во място отбора на СУ „Христо Ясенов”, град Етрополе в състав:
1.Памела Гетова
2.Ралина Лазарова
3.Александър Николов
4.Иван Ангелов

На II – място отбора на ОУ”Георги Бенковски”, село Малки Искър в състав:
1.Георги Георгиев
2.Юлия Цветкова
3.Славчо Иванов
4.Мирослава Георгиева

На III място отбора на ОУ „Христо Ботев”, град Етрополе в състав:
1.Мария Куманова
2.Михаела Димитрова
3.Васил Керемидски
4.Марин Маринов

На IV място отбора на ОУ „Христо Ботев”, село Лопян в състав:
1.Лалка Вескова
2.Цветелин Петков
3.Кръстьо Кръстев
4.Таня Петкова

За всички участници от ръководството на Община Етрополе бяха подсигурени грамоти за участие и лакомства. Класиралите се на първите три места получиха купи и отборни грамоти. Наградите бяха връчени от Любомир Рангелов, Петя Недкова и Любомир Лазаров.



Източник: Община Етрополе

Коментари (6)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete