Неделя, 29 Ноември 2020, 13:14

Общински съвет Драгоман разгледа жалба и прие решение по проблема със замърсяването на въздуха от немската фирма „Руббертек България”

21 Юни 2019, 19:16
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1434 0


На свое редовно заседание проведено на 20 юни 2019г. Общински съвет Драгоман прие и разгледа жалба във връзка със замърсяването на въздуха в града от немската фирма „Руббертек България” ЕООД. Жалбата подадена от гражданин на град Драгоман не бе в първоначалния дневен ред, но след депозирането и е била добавена за разглеждане на заседанието. На сесията г-жа Емилия Милушева – зам. кмет на Община Драгоман обяви взетите до момента мерки във връзка с проблема. Като мерки са предприети постоянни проверки от общинския инспекторат и еколога на общината, както и проверки от РИОСВ София. При проверките е установено многократно наличие на натрапчива задушлива миризма излизаща от производствените пещи на фирмата. РИОСВ дори е наложила наказателно постановление от 7 август 2018 година, което е такуща ежемесечна санкция в размер на 5000 лева на месец до преустановяване на замърсяването или до констатиране на нови замърсявания.
„Руббертек България” ЕООД в момента обжалва наложеното постановление и до изчакване на съдебно решение не заплаща наложената санкция.

Общинските съветници изказаха мнение, че застават зад гражданите при евентуален техен протест.

С разглеждането на жалбата бе взето и решение Общински съвет Драгоман да изпрати декларация с описано замърсяването до Министерството на икономиката и Министерството на околната среда и водите.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Драгоман

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (9)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (9)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (647)
70% Complete
Не съм съгласен (377)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (340)
70% Complete