Четвъртък, 25 Април 2024, 22:43

Общински съвет Сливница прие годишните план-програми за дейността на Народните читалища за 2021г.

9 Декември 2020, 08:07
(0) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 624 0


Съгласно Закона за народните читалища, Председателите на народните читалища на територията на съответната община ежегодно в срок до 10 ноември представят на кмета предложения за своята дейност през следващата година. Предложенията включват културните събития и изяви, организирани от самите читалища, както и дейността им през следващата година по отношение на библиотечно-информационната дейност, развитие на любителското художествено творчество, поддържане на материално-техническата база и работата по проекти.

Основна задача на народните читалища е да откликват на нуждите на местното население, да участват активно в обществения живот и да бъдат притегателни културно-просветни и образователно-информационни центрове.

Представените годишни програми за развитие на читалищната дейност цели модифициране на усилията за по-нататъшно развитие и утвърждаване на читалищата като важни обществени институции, съхраняващи културна идентичност на общината, региона и страната.

Годишната програма за развитие на читалищната дейност в община Сливница за 2021г. ще се реализира от читалищата, чрез делегираните от държавата средства, предвидени ежегодно в бюджета за развитие и подпомагане на читалищната дейност, както и от собствени приходи наеми, дарения, членски внос.

С оглед горе изложеното и на основание чл.21 ал. 1, т. 12 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл.26а, ал.2 от Закона за народните читалища, с 13 гласа „за” от 13 присъстващи, Общински съвет – Сливница прие: Предложението за дейността на НЧ "Съзнание 1907" гр. Сливница през 2021г., План - програмата за дейността на НЧ "Светлина 1919", с. Алдомировци за 2021г. и Годишна програма за дейността на НЧ"Китка-2008" с. Бърложница през 2021г.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (190)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete