Четвъртък, 18 Април 2024, 18:40

Общинският кризисен щаб с инструкции за засилване на санитарно-хигиенните изисквания на обществени места

10 Март 2020, 12:45
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3020 12


Общински кризисен щаб - Ботевград с инструкции за засилване на санитарно-хигиенните изисквания във всички публични сгради, обектите за производство, съхранение и търговия с храни, места за обществено хранене, социални домове и центрове, клубове и др. Инструкциите са приети с решение на щаба за предотвратяване разпространението на коронавирус COVID -19. Същите ще бъдат разпратени до търговските обекти и места за обществено хранене.

С цел превенция и опазване на здравето на населението на територията на община Ботевград и по отношение спазване на мерките срещу разпространението на Коронавируса във всички публични сгради, обектите за производство, съхранение и търговия с храни, места за обществено хранене, клубове, офиси, зали и др, помещения, които са обществено достъпни, да се прилагат следните мерки:

1. Да се поддържа чистотата в обектите, като най-малко два пъти дневно, а при необходимост и по-често, помещенията се почистват и дезинфекцират съобразно предназначението им.

2. За дезинфекция на всички контактни повърхности, предмети, прибори и оборудване, които влизат в досег с гражданите, да се използват дезинфектанти, разрешени за употреба от Министерството на здравеопазването, на спиртна основа.

3. Да се подсигурят в обектите средства за редовно измиване на ръцете с топла вода и сапун, както за персонала, така и за посетителите.

4. Служителите и работещите с клиенти да избягват близък контакт на разстояние минимум 1,00 м от болни хора, особено такива с кашлица и хрема.

5. Да се ограничи организирането на масови мероприятия, свързани със струпване на много хора.

6. Да се подсигури и ползва текущо от персонала в обектите на дезинфектант за хигиенна дезинфекция на ръцете.

7. Да се поддържа чистотата на прилежащата към обектите територия и своевременно да се извозват отпадъците.

8. Да се поддържа чистота в санитарните възли, включително редовно почистване и дезинфекциране на стените, подовете, водочерпните прибори, дръжките на вратите с разрешени за употреба от Министерството на здравеопазването дезинфектанти на спиртна основа.

9. Да се проветряват помещенията в обектите минимум три пъти на ден.






Източник: balkanec.bg

Коментари (12)

  • Отговори (4) (4)
    1. добавен от: Анонимен 10 Март, 12:58

    Топене на Цигане у Казан

  • Отговори (5) (0)
    2. добавен от: Анонимен 10 Март, 20:37

    Ще се раздават ли маски на хората?

    • (2) (2)
      1. добавен от: Анонимен 10 Март, 21:39

      не ти трябват маски,няма полза от тях

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Георгиев 11 Март, 06:49

    кризисния щаб да осигури в търговската мрежа дезинфектанти за пръскачки.като: 1 "Клодан" 1л. 2 Септихас" 1кг. 3"Кватерсан" 1л. и други.

  • Отговори (2) (1)
    4. добавен от: Анонимен 11 Март, 10:33

    Голяма част от водата на рекичката за язовир „Бебреш” , доколкото си спомням, преминава през баритни мини. Ив.Николов да прочете какво представлява BaSO4 и обикновено какви минерали съпровожда. Да направи справка и за нейния минерален състав и свойствата й, както и за наличието на много фини дисперсни частици и как те се отстраняват. Искам да кажа на този любител на дълбока очистка на природна вода, че в Бостън водата се пречиства дълбоко и тя има всички необходими параметри за ЧИСТА вода . Само че не става за пиене. Доставят такава от 350 км – чак от съседния щат.

  • Отговори (6) (0)
    5. добавен от: Анонимен 11 Март, 10:35

    До преди 30 години в Ботевград функционираше СО "Микроелектроника". Ако не се лъжа, в него нямаше шефове завършили физкултура, нито в техникума, в който се обучаваха техници за нуждите на микроелектрониката, имаха физкултурник за директор. Това между другото, но за нуждите на обединението водата се пречистваше от минерални примеси до специфично съпротивление ƍ > 10 МΩ.cm.Това означава следи от минерални соли и никакви органични частици и замърсявания. Само че водата не можеше да се пие. Вкусът й беше блудкав. Като станеш кмет на общината, ама тая няма как да стане, докарай вода от Стубела и от разклона за Етрополе – пивка, вкусна и след 1 месец съхранение не позеленява.

  • Отговори (3) (1)
    6. добавен от: Анонимен 11 Март, 15:05

    Прочетете в botevgrad.com опровержението на директора на РЗИ-София област на данните на Физкултурника Николов. Само че той не посмя да отпечата това опровержение в сайтовете Епицентър и Днес.бг...

    • (2) (2)
      1. добавен от: Анонимен 11 Март, 16:19

      Николов, за съдържанието на Ешерихия коли 4бр за 100 мл проба можем да теглим една много дебела и дълга и да преглътнем, но 34 бр. ентерококи в пробата е почти невъзможно - трябва всички хора от ВиК да са се изредили да се облекчават цял месец в язовира... Хайде сега, физкултурнически истории.

  • Отговори (2) (2)
    7. добавен от: Анонимен 11 Март, 16:28

    Вчера в сайтовете Епицентър и Днес.бг директорът на ТМЕ_Ботевград и лидер на сдружение „Чиста вода за Ботевград” Ив.Николов публикува данни от някакъв направен от тях анализ, в който посочи брой на бактерии Ешерихия коли 4 бр/100 мл и на ентерококи 34 бр/100 мл, което си беше направо постижение, все едно язовир „Бебреш” е клоака, а не воден басейн за подаване на вода за битови нужди на община Ботевград. Поръчителят е ясен, изпълнителите – още повече, но е интересно защо двата сайта публикуваха непроверени данни и не ги ли стресна прекалено големия брой ентерококи. Прочетете в днешния брой на botevgrad.com в публикацията „ Няма наличие на бактерии в питейната вода на Ботевград” опровержението на директора на РЗИ-София област д-р Александър Златанов на данните на Физкултурника Ив.Николов. Само че той не посмя да отпечата това опровержение в сайтовете Епицентър и Днес.бг... Срещу власт не се рита.

  • Отговори (2) (0)
    8. добавен от: Анонимен 12 Март, 18:19

    Има италианска кола от Ломбардия, пристигнала тази седмица на ул Свобода 8 срещу социални грижи, ако тези хора живеят там, трябва незабавна карантина,бързо

  • Отговори (2) (0)
    9. добавен от: Анонимен 13 Март, 07:45

    РЕД. Затваряне на всичко, което не е жизнено необходимо. ПРЕВЕНЦИЯ! Силата е в организацията и реда да не се разболеем. Това зависи най-много от нас. Който се разболее е Божа работа. От 17 век, света не се е сблъсквал с ПАНДЕМИЯ, в който лекарите да са почти безпомощни. Не се паникьосвайте, а бъдете РАЗУМНИ!

  • Отговори (2) (0)
    10. добавен от: Анонимен 13 Март, 08:13

    Вчера ви написах, че в Италия няма кой да погребва мъртвите, вие ми написахте, че съм идиот. Е днес вече и в България се случи. Не ми е ясно как е дошла тази кола от Ломбардия. Тя е опасана от кордон и нарушението е 3 години затвор. Освен това Австрия и Словения са затворили границите. Вероятно са живели някъде другаде. Италия също затвори границите си.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (40)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete