Събота, 20 Април 2024, 00:25

Обявено е бедствено положение в община Костинброд

12 Януари 2021, 08:04
(1) (1)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1020 0


На заседанието на общинския кризисен щаб беше взето решение да бъде обявено частично бедствено положение в община Костинброд. 
На щаба присъстваха кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов, д-р Атанас Тенев - председател на общински съвет, г-н Васил Цветков- народен представител, които е член в Комисия по околната среда и водите, г-н Илиан Тодоров- областен управител на Софийска област, старши комисар Николай Спасов- директор на ОДМВР-София, комисар Георги Иванов- директор на РДПБЗН- София и всички членове на кризисния щаб.
Още от късния следобед бедствено беше положението в село Петърч, където преляха река Сливнишка и Блато.
Язовир Маслово, който е разположен в непосредствена близост до къщите в квартала, всеки момент може да прелее. Язовирната стена е пред скъсване. На място са хидроинженери и следят за нивото на водата. Камиони укрепват язовирната стена.
От 5 часа сутринта екипи на Общински Инспекторат, доброволно формирование “Феникс” и общинска администрация са в рисковите точки в общината, като следят за нивото на реките и помагат на бедстващи хора.
В село Петърч кметът Борислав Борисов организира камиони с пясък и заедно с много жители на селото посещаваха достъпните места около река Сливнишка, за да предотвратят прилива на вода.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete