Петък, 19 Април 2024, 07:53

Обявиха обществена поръчка за проектиране и изграждане на дъждовна канализация по три улици без осигурено финансиране

19 Юни 2020, 18:21
(0) (1)
Сливница - Новини
Прочетена: 1583 0


Община Сливница обяви обществена поръчка по проект „Инженеринг- проектиране, осъществяване на авторски надзор и изграждане на дъждовно приемателна канализация по ул."П. Владигеров " , ул."П.Славейков" и ул."Вл. Димитров-Майстора”.
Обектът на поръчката е разделен на три клона - клон №1 мрежа и дъждоприемателен оток по ул."Вл.Димитров-Майстора" и ул."П.Савейков"; клон № 2 мрежа и дъждоприемателен оток по ул."П.Славейков" и клон № 3 мрежа и дъждоприемателен оток по ул."Патриарх Евтимий".

Към настоящия момент обаче не е осигурено финансиране за реализиране на обекта. Договорът за възлагане на обществената поръчка ще се сключи под отлагателно условие, в съответствие с чл. 114 от ЗОП, което следва да се разбира от всички заинтересовани лица и потенциални участници като съществена част от условията за изпълнение на договора. Стартиране на изпълнението и плащане ще бъде извършено, след осигуряване на финансиране от страна на Възложителя.

Общата прогнозна стойност на поръчката е в размер на 800 000.00 лева без ДДС.

Общата дължина на изградената канализационна мрежа в града е 44 км. В по-голямата си част тя е изградена между 1975-1983 година и е предимно от бетонови тръби. Канализационната мрежа на града е смесена- отвежда битово-фекални и дъждовни води.

През сухо време съществуващата канализация поема битовите отпадъчни води безпроблемно. По улица „П.Славейков“ и по ул.“Патриарх Евтимий“ в посока село Алдомировци, от кръстовището ма двете улици няма изградени дъждо-приемни шахти. При валежи с малка интензивност, оттока им се реализира към околните терени или през нарушените пътни настилки попива в грунта. При дълготрайни валежи или с висока интензивност, водите се задържат за дълго време на улиците и в кръстовищата и в зоната на съществуващия стар водосток по пътя за Алдомировци. Водата в много случай затваря пътя и преминаването на зоната е проблем и за високи превозни средства. В не редки случаи водата заплашва и производствените сгради и жилищата в района на кръстовището от наводнение. Оттичането на валежните води по естествения им път е силно ограничено и дерето на много места е с нарушена проводимост, защото преминава през частни имоти. Съществуващите канализации в района са изпълнени с много малко заложение. Съществуващата отводнителна артерия на компроментираното дере е стоманобетонов канал 100/150см., чието дъно е на кота около -1,50м. средна дълбочина. Това налага бъдещата дъждовна канализация да се изпълни с кожух от стоманобетон, с цел защита от механична повреда на канализацията.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete