Петък, 29 Март 2024, 15:10

Обзор на трети кръг и полуфиналните срещи на МФЛ 2019

12 Октомври 2019, 09:12
(3) (1)
Правец - Новини
Прочетена: 999 3


Тази седмица се изиграха последните мачове в груповата фаза, както и полуфиналните срещи в „Младежка футболна лига 2019“. До последния кръг, класирането в групите беше крайно неясно, а след изиграването на срещите се стигна до разместване на класирането, както и до крайни изненади.

3-ти кръг:

ФК „Спартак“ Севлиево – ФК „Спортинг“ 0:3
Тази среща беше от изключително значение за класирането, като отборът на „ГОШО“ силно се надяваха „Спартак“ да продължат с доброто си представяне, като постигнат победа, за да може „Спортинг“ да отпаднат в груповата фаза. От своя страна пък състезателите на „Спортинг“ бяха решени да сложат край на колебливото си представяне и да покажат, че заслужават място на полуфинала. Футболистите го направиха, като спечелиха категорично, постигайки победа с 3:0 над „спартанците“. Това донесе и първото място на „Спортинг“ в групата.


ФК „HILLS“ – ФК „Дивите петли“ 2:0
В тази среща отборът на “HILLS” продължи с доброто си представяне. Без да пилеят излишно силите си, тъй като вече си бяха подсигурили място на полуфиналите, “HILSS” надвиха „петлите“ с минималното 2:0, въпреки че можеха да постигнат и по-добър резултат. Загубата за „петлите“ беше от голямо значение, защото все още не бяха подсигурили мястото си на полуфиналите и трябваше да чакат благополучно развитие за тях в другата среща от групата.


ФК „Чуковете“ – ФК „Олимпик“ 1:4
До тази среща „Олимпик“ се представяха повече от слабо. „Чуковете“ вече имаха три точки в актива си, но „олимпийците“ все още нямаха победа и класирането за тях на полуфинал съществуваше само на теория. Въпреки всички обстоятелства и статистики до момента, „Олимпик“ направиха немислимото и разгромиха противника си с 4:1. След като през първото полувреме изненадаха с играта си и се оттеглиха на почивката с три гола актив, през втората част им трябваше само още едно попадение за да се класират на полуфиналите и миражът за тях да стане реалност. „Олимпийците“ се вдигнаха на щурм и отбелязаха още един гол. В последната минута на срещата „Чуковете“ отбелязаха почетно попадение, но то не беше достатъчно, за да спре „Олимпик“ по пътя им към полуфиналите.


ФК „ГОШО“ – ФК „Тупачи“ 3:0 – служебно
След като загубиха всякакви шансове да продължат напред, футболистите на „Тупачи“ постъпиха крайно неспортсменски и отказаха участието си в останалите срещи от МФЛ. „ГОШО“ записаха служебна победа с 3:0, но това беше без особено значение, тъй като класирането в групата вече беше ясно.

Полуфинални срещи и срещи за определяне на крайното класиране:


ФК „Тупачи“ – ФК „Чуковете“ (7-8 място) 0:3 служебно
Срещата, определяща крайното класиране за 7 и 8 място, беше служебно спечелена от „Чуковете“, тъй като „Тупачи“ преустановиха участието си.


ФК „ГОШО“ – ФК „Дивите Петли“ (5-6 място) 12:1
Въпреки, че срещата за 5 и 6 място не беше от ранга на полуфинал, тя се оказа изключително интересна. В тази среща бяха поставени няколко рекорда. Преди 2 години Ангел Костадинов реализира 8 гола в един мач и до този момент държеше рекорда за най-много отбелязани голове в един мач от един състезател. Тогава отборът на Ангел Костадинов спечели с 9:0 и до този момент това беше и най-голямата победа в историята на МФЛ. В срещата за 5 и 6 място тези два рекорда бяха подобрени. Капитанът на „ГОШО“ – Красимир Михайлов реализира 9 гола, а отборът му спечели с 12:1! Освен, че бяха подобрени 2 постижения в историята на МФЛ, Красимир Михайлов натрупа актив от 12 попадения и едва ли ще бъде задминат в оставащите срещи в класацията при голмайсторите.


ФК „Спортинг“ – ФК „Олимпик“ (полуфинал) 5:1
В първата полуфинална среща отборът на „Спортинг“ беше определян като абсолютен фаворит, предвид не само добрата си игра, а и колебливото представяне на „олимпийците“ до този момент. Ако в последната си среща „Олимпик“ изненада всички, то в тази среща силите им достигнаха едва до почетно попадение, а „Спортинг“ натрупаха самочувствие за финала, след като постигнаха разгромна победа с 5:1.


ФК „HILLS“ – ФК „Спартак“ Севлиево (полуфинал) 5:3
Втората полуфинална среща беше далеч по-интересна. До този момент и двата отбора бяха приятните изненади на турнира. Срещата беше атрактивна и динамична, като до 3:3 се играеше буквално гол за гол. В заключителните минути на срещата „спартанците“ проявиха по-здрава психика и воля, и дръпнаха в резултата с 2 гола актив. Силите на „Hills” не стигнаха да се вдигнат и да се противопоставят на съперника си. Така абсолютният дебютант „Спартак“ Севлиево се класира на финал, където отново ще мери сили с отбора на „Спортинг“. Двата отбора вече изиграха една среща по между си в груповата фаза, като тогава „Спортинг“ спечелиха с 3:0, но мотивацията беше различна за двата отбора.

На 15 октомври (вторник) от 16:00 часа, на спортната площадка на НПГ по КТС, ще се изиграе срещата за 3 и 4 място, както и финалът на „Младежка футболна лига 2019“.




Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (3)
    1. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 10:45

    Имаше мап в първия турнир, където резултата беше от порядъка на 14:0

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 14:06

    11:0 :)

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 20:29

    Гошо биха ми алата година с 15 а по минаката с 14

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete