Вторник, 16 Април 2024, 09:49

Обзор след 1-ви и 2-ри кръг на МФЛ 2019

8 Октомври 2019, 09:56
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1027 0


През изминалата седмица стартира „Младежка футболна лига 2019“. След изминалите два кръга се получиха изключително интересни резултати, а преди заключителния кръг на груповата фаза, участниците на полуфинала все още са неизвестни. Ето и резултатите през изминалия кръг:


1-ви кръг:


ФК "HILLS" - ФК "Олимпик" 5:2 И двата отбора вече имаха натрупан опит във футболната надпревара. Мачът започна изключително динамично и интересно, като и двата отбора демонстрираха завидно желание за победа. Амбициите на „Олимпик“ бързо бяха прекършени, след като “Hills” вкараха две бързи и ранни попадения. До края на първото полувреме „Олимпик“ инкасираха още едно попадение във вратата си и резултатът набъбна до 3:0. През втората част футболистите на “Hills” не се отпуснаха и реализираха още 2 гола, като след тях мачът просто се доиграваше. Въпреки това, състезателите на „Олимпик“ вкараха две почетни попадения и оформиха крайното 5:2.

ФК "ГОШО" - ФК "Спортинг" 3:3 Без съмнение, още преди началото на турнира, тази среща се определяше като дербито на кръга. Освен качествените футболисти и в двата отбора, които играят атрактивен и добър футбол, интересното беше, че на финалът на МФЛ 2018 се сили премериха именно тези два отбора, като тогава срещата завърши с победа за „ГОШО“, които спечелиха надпреварата. Мачът започна с ранен гол за „Спортинг“, но радостта им не траеше дълго, след като футболистите на „ГОШО“ бързо изравниха. Така завърши първата част – 1:1. През второто полувреме състезателите на „Спортинг“ бяха далеч по-мотивирани и напористи в търсенето на победата и резултатът от усилията им не закъсня, като реализираха 2 гола за 1:3. В края на срещата капитанът на „Спортинг“ получи контузия и напусна терена. Лошата новина за съотборниците му беше, че нямаха резервен състезател и трябваше да играят временно с човек по-малко. Отборът на „ГОШО“ се възползва перфектно от открилата се възможност пред тях и бързо върнаха двата гола пасив до 3:3. Капитанът на „Спортинг“ все пак се завърна на терена след получената контузия, но финалният щурм не доведе до промяна на резултатът.

ФК "Чуковете" - ФК "Дивите петли" 2:1 В тази среща един срещу друг се изправиха отбори, които за първа година участват в МФЛ. И двата тима не афишираха особени амбиции преди началото на турнира и определено участваха с намерението да се забавляват, пък „каквото стане“. През първото полувреме липсваха положения и пред двете врати, като силите бяха изравнени. В края на първата част, при една добра възможност за отбелязване на гол, „петлите“ откриха резултата. През второто полувреме „чуковете“ заиграха далеч по-мобилизирано и стигнаха до пълен обрат, печелейки с 2:1 първата си среща в групата.

ФК "Спартак Севлиево" - ФК "Тупачи" 2:0 Последната среща от първия кръг не предизвикваше особен интерес, тъй като един срещу друг се изправиха тоталният дебютант в лицето на „Спартак“ и далеч по-опитният отбор на Тупачи. Очакванията за начина, по който се очакваше да се развие срещата, далеч не се сбъднаха. Отборите бяха равностойни, като футболистите на „Тупачи“ имаха повече възможности за отбелязване на гол. Въпреки това, в последната минута на първото полувреме „Спартак“ откриха резултата – 1:0. През втората част „Тупачи“ бяха крайно решени да обърнат резултата. Стигнаха до няколко отлични възможности, но така или иначе не се стигна до изравняване на резултата. Това доведе до изнервяне на мача и на терена преобладаваха здравите единоборства и сблъсъци. Футболистите на „Тупачи“ щурмуваха вратата на противника си с всички сили, но в една ответна атака „Спартак“ реализираха второ попадение за 2:0, а това съвсем прекърши амбициите на противника им. Страхотно начало за абсолютните дебютанти в МФЛ 2019.

2-ри кръг:


ФК „HILLS“ – ФК „Чуковете“ 4:0 В първата среща от втория кръг “Hills” продължи с доброто си представяне. „Чуковете“ почти не оказаха съпротива на съперника си и получиха тежко поражение от противника си, допускайки тежко поражение с 4:0. След тази среща „Hills” оглавиха групата и подсигуриха със сигурност участието си на полуфиналите.

ФК „Олимпик“ – ФК „Дивите петли“ 0:2 Тази среща беше от особена важност и за двата отбора, тъй като и двата тима бяха загубили първите си срещи от груповата фаза. Отборът на „Олимпик“ беше далеч по-амбицираният тим и упорито търсеше победата. „Петлите“ бяха дълбоко пресирани в собствената си половина и по всичко изглеждаше, че „олимпийците“ скоро ще открият резултата. На пук на логиката, при една бърза контра атака, „петлите“ откриха резултата и поведоха с 1:0. Така завърши първата част. Това в никакъв случай не попари амбициите на „Олимпик“ и те продължиха да търсят победата. До изравняване на резултата не се стигна, тъй като „олимпийците“ с лекота пропиляха отлични възможности за отбелязване на гол. „Дивите петли“ играеха предимно в защита и чакаха своята възможност за отбелязване на втори гол. Такава пред тях се откри в края на срещата и те без колебание сложиха край, отбелязвайки второ попадение. След тази среща „петлите“ запазват шансовете си за класиране на полуфинал, а „Олимпик“ ще изиграят последната си среща за чест.

ФК „Спартак“ Севлиево – ФК „ГОШО“ 3:2 Срещите от група „А“ бяха чакани с далеч по-голям интерес. След като футболистите на „ГОШО“ не успяха да спечелят първата си среща, сега бяха силно мотивирани да спечелят трите точки. Състезателите на „Спартак“ пък имаха намерение да докажат, че успехът им в първия кръг не е случайност, а наистина са сериозен противник. Срещата започна с преса от страна на „ГОШО“ и те бързо стигнаха до попадение. След този гол силите се изравниха и отборите заиграха равностойно. В края на първото полувреме „спартанците“ се възползваха от шанса си да отбележат гол и изравниха резултата – 1:1. Така завърши първото полувреме. Още в самото начало на втората част, футболистите на „Спартак“ съвсем стъписаха противника си, след като стигнаха до пълен обрат – 2:1. Това попадение сериозно притисна до стената шампион от последното издание на МФЛ. Футболистите на „ГОШО“ се хвърлиха стремглаво за да отбележат гол и буквално вкараха противника в собствената им врата. Резултатът от щурма не закъсня и резултата беше изравнен – 2:2. Въпреки, че равенството запазваше шансовете и на двата отбора да продължат напред, футболистите на ФК „ГОШО“ непременно искаха победата и целият отбор се хвърли в атака, като почти усещаха вкуса на победата. Буквално в последните секунди на срещата, „спартанците“ направиха бърза контра атака и шокираха съперника си, отбелязвайки трето попадение – 3:2. Последва и последният съдийски сигнал. Сензацията на турнира ФК „Спартак“ Севлиево са на полуфинал, а продължаването на ФК „ГОШО“ напред в турнира остава под сериозен въпрос.

ФК „Тупачи“ – ФК „Спортинг“ 3:4 Последната среща от втория кръг беше най-интересна и динамична. „Тупачи“ имаха сериозни кадрови проблеми, след получени контузии в първата си среща, а „Спортинг“ разполагаха с най-доброто си на терена. „Тупачи“ откриха резултата, но „Спортинг“ бързо се върнаха в срещата, отбелязвайки изравнително попадение. Радостта им не траеше дълго, тъй като „тупачите“ отново поведоха с 2:1. Така завърши първата част. През второто полувреме „Тупачи“ затвърдиха преднината си, отбелязвайки трето попадение, като вече предвкусваха победата. Тогава настъпи часът на „Спортинг“. Футболистите се вдигнаха и до края на срещата отбелязаха три безответни гола, стигайки до пълен обрат – 4:3. Този успех изпрати „Спортинг“ с единия крак на полуфинал, като в последната си среща ще им е необходима само точка, за да продължат напред.




Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete