Четвъртък, 25 Април 2024, 15:06

Обзор след втори кръг на МФЛ

14 Април 2016, 22:38
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1975 2


Днес се изигра вторият кръг от „Младежката футболна лига“. Първият мач по програма беше между отборите на Тривиадори и Адаши. И двата отбора имаха очаквания към срещата, тъй като в първите си срещи бяха постигнали частични успехи. Мачът започна динамично с много единоборства, но с лек териториален превес за „тривиадорите“. Именно те имаха повече голови положения, но макар и трудно стигнаха до гол в 8-мата минута дело на Злати Томов. Така завърши първата част. През второто полувреме нямаше много чисти голови положения докато не се стигна до 24-тата минута. След не добре изчистена топка от „тривиадорите“ тя се озова в краката на Любомир Иванов, който с мощен изстрел не остави никакъв шанс на вратаря Венислав Григоров. Точката не беше добре дошла и за двата отбора, но „тривиадорите“ определено можеха повече да съжаляват за равния резултат.

Следващата среща беше между състезателите на Пустиняци, които вече имаха победа след първия кръг и състезателите на Спортинг, които очакваха днес да постигнат първата си. Именно високомерното отношение на състезателите на Спортинг към противника им създаде много главоболия през първата част. „Пустиняците“ като по чудо не успяха да вкарат гол, а за още по-голям малшанс в последната минута на първата част Спортинг излязоха напред в резултата чрез гол на капитана Иван Стоянов. През втората част Спортинг беше видимо преобразен отбор и още в самото начало увеличи актива си чрез единствения гепечар в отбора Христо Илиев – 2:0. „Пустиняците“ нямаха никакво намерение да се предадат лесно и успяха да върнат едно попадение с гол на Иван Трифонов. При подновяването на играта Ангел Костадинов стреля директно във вратата и след рикошет на топката попари амбициите на противниците си и покачи за 3:1. До края на мача Спортинг наложиха тотална доминация, а точката бе сложена две минути преди края с втори гол на Христо Илиев за 4:1. Въпреки допуснатите четири гола за играч на мача спокойно може да бъде определен вратарят на Пустиняци – Цветелин Цаков, който направи виртуозни спасявания и на няколко пъти заслужено получи аплодисментите на публиката.

Третият поред мач беше между отборите Отвертки и Боцове. „Отвертките“ излязоха с голямо самочувствие, след като бяха вкарали феноменалните 12 гола в първия си мач, а в редиците на „боцовете“ нямаше особено настроение след тежката загуба с 6:0, но пък с много желание да спечелят първите си точки. Мачът започна равностойно, но Васил Георгиев отново донесе разликата между отборите и откри резултата – 1:0 за Отвертки. До края на полувремето „боцовете“ имаха своите шансове, но до най-феноменалната ситуация се стигна в последната минута на първата част. Състезател на „отвертките“ нанесе силен удар от границата на наказателното поле, и след като топката се отби в защитника Йотко Йотов, тя прелетя почти цялото игрище и свари неподготвен вратаря Траян Павлов, който не успя да я избие и тя се спря във вратата му – 1:1! Този гол внесе импулс в играта и на двата отбора и през втората част те се хвърлиха стремглаво за победа. В 22-та минута Мирослав Райчев отново изведе отбора си напред – 2:1. „Отвертките“ станаха още по-настъпателни в търсенето на трети гол, но вратаря Кристиян Велев остана стабилен на вратата си. Три минути преди края на срещата се стигна до гол-шедьовър дело на Тодор Игнатов, който с техничен фалцов удар от далечно разстояние не остави никакъв шанс на Траян Павлов – 2:2. Оставащото време бяха минутите на вратаря на „боцовете“ Кристиян Велев, който със спасяванията си донесе първата точка за своя отбор. Като цяло "Боцове" демонстрираха изключителен отборен дух.

Последната среща за втори кръг беше между отборите Червена звезда и Фазе. „Звездите“ бяха твърдо решени да постигнат първата си победа, а Фазе имаха нелеката задача да се изправят след разгромната загуба в първия кръг. С показаното през първото полувреме състезателите на Фазе показаха добра игра и бяха равностойни на съперника си, но допуснаха гол в 10-тата минута дело на Лъчезар Манджуков. Въпреки това не се отказаха и могат само да получат поздравления за отборния дух и стремежа, който показаха в търсене на равенството. В края на мача допуснаха гол, който попари амбициите им за равенство. Автор на гола беше Кристиян Данъчки, който до края увеличи сметката си с още едно попадение, оформяйки крайният резултат 3:0.

Статистика, предстоящи срещи, както и да следите мачовете на живо, може да намерите тук

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Млaдежка футболна лига - Правец 2016

Подобни новини

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (184)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete