Петък, 19 Април 2024, 18:58

Очаквано: Хърватия, Ирландия и Чехия са на Евро 2012

16 Ноември 2011, 11:20
(0) (0)
Свят - Спорт
Прочетена: 1377 0


Tрите отбора, които взеха солидна преднина преди реваншите в баражите за класиране на европейското, очаквано се класираха за форума. Това са Ирландия, Хърватия и Чехия, които не допуснаха изненади в ответните мачове.

Хърватите завършиха 0:0 с Турция като домакини и след погрома с 3:0 в Истанбул се класираха за Полша и Украйна.
Чехите пък постигнаха втора победа над тима на Черна гора, който беше в нашата квалификационна група. След победата с 2:0 в Прага, сега те надделяха с 1:0 в Подгорица и също намериха място сред 16-те най-добри отбора на континента.

Ирландците направиха 1:1 с Естония в Дъблин, но това им беше напълно достатъчно да се класират за турнира след погрома с 4:0 в Талин миналия петък.

Въпреки нулевото равенство, двубоят между Хърватия и Турция не беше безинтересен. Гостите се втурнаха напред от самото начало и можеха да поведат след само четири минути игра.

Тогава Селчук Инан нацели гредата на вратата на Стипе Плетикоса, а малко след това Казъм-Ричардс не успя да отбележи.

Домакините обаче не бяха в глуха защита и дебнеха своя шанс да решат всичко окончателно. Лука Модрич и Марио Манджукич пропиляха изгодни положения преди почивката.

Дарио Сърна също имаше шанс да се разпише през първата част, но стреля над вратата. ивица Олич пък беше в основата на голяма част от заплахите пред турската врата, но не успя да се разпише.

През втората част Хамит Алтънтоп пропусна най-изгодното положение за Турция, а Манджукич, Иван Ракитич не бяха точни за домакините.

В крайна сметка техните пропуски не се оказаха фатални и Хърватия се класира за европейското след разгрома в Истанбул. Това вероятно беше и последният мач на Гус Хидинк начело на Турция.

По-голяма интрига имаше на мача Черна гора - Чехия. Въпреки загубата с 0:2 домакините се хвърлиха в търсене на изразителен успех, който щеше да ги класира на първото им голямо първенство в историята.

Мирко Вучинич и Деян Дамянович имаха великолепни шансове да отбележат преди почивката, но вратарят Петер Чех остана непробиваем.

И след почивката черногорците смачкаха съперника си, но пропуските пред Петер Чех се редуваха. Отново най-големите грешници бяха Дамянович и Вучинич, които пропуснаха от близка дистанция.

Мечтата на домакините умря в 81-ата минута. Тогава Петер Ирачек с хубав удар не остави шансове на вратаря Младен Божович и отбеляза единствения гол в мача.

До края домакините опитаха да стигнат поне до равенство, но отново не бяха точни и така Чехия ще играе на европейското догодина.

В третия сигурен мач от тази вечер Ирландия безпроблемно стигна до финалите в Полша и Украйна след 1:1 в Дъблин с Естония. Островитяните искаха да решат всичко в мача още до почивката и започнаха доста нахъсано.

Роби Кийн и Деймиън Дъф пропуснаха преди Стивън Уорд да отбележи в 32-ата минута. Тогава той реализира, след като вратарят на естонците Павел Лондак не успя да отрази добре удар с глава на Кевин Дойл.

Естонците стигнаха до равенството след красив гол на Константин Василйев от близо 35 метра. Това обаче беше всичко позитивно за тях в този мач.

Роби Кийн и Ричард Дън пропуснаха още няколко възможности да донесат успеха на ирландците, но той не им беше нужен в този мач, за да се класират напред, което и сториха. 


Източник: vesti.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete