Четвъртък, 25 Април 2024, 04:10

ОДМВР- София инициира работна среща

11 Август 2017, 15:40
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2608 14


ОДМВР- София инициира работна среща във връзка с  Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

В изпълнение на заложените в стратегическия документ цели и дейности днес в ОДМВР- София се проведе среща в работен формат между представители на 12- те районни управления към областната дирекция и институциите, пряко ангажирани с реализиране на заложените задачи- РУО- София област и общинските администрации. Присъстваха също така и заместник- областните управители на Софийска област Галя Георгиева и Николай Николов.
Срещата бе председателствана от заместник- директора на ОДМВР- София комисар Веселин Георгиев, който очерта пред участниците основните цели, които следва да бъдат постигнати в хода на съвместната работа между отделните институции, а именно: възможно най- голям брой деца в задължителна училищна и предучилищна възраст, които не посещават образователните институции, да бъдат включени в образователната система, а така също и да бъдат наложени съответните санкции при нарушаване на нормите, определени със Закона за закрила на детето и Закона за предучилищното и училищното образование.
В хода на проведената дискусия участниците информираха за създадената до момента организация и предприети мерки съобразно своите компетенции и заложените в механизма срокове. Координирано бе сформирането на екипите за обхват, в състава на които ще бъдат включени и полицейски служители. В тази връзка бе отчетено доброто взаимодействие и комуникация между общинските администрации и районните управления към ОДМВР- София.
Сред заложените за изпълнение дейности са още: създаване на правила за обмен на информация между институциите по отношение на децата в риск от отпадане от училище, преждевременно напусналите и необхванати в образователната система; повишаване ефективността на процедурата за отпускане на семейни помощи в натура, както и подобряване на санкционния механизъм спрямо родителите при неизпълнение на вменените им по закон задължения.

В заключение комисар Георгиев увери участниците в срещата, че полицията ще изпълни в пълен обем своя ангажимент да съдейства на общинските органи да постигнат по най- ефективен начин планираните мероприятия.



Източник: ОДМВР - София

Коментари (14)

  • Отговори (6) (3)
    1. добавен от: Анонимен 11 Август, 16:20

    И ся кво? Всяко циганче с милиционер на училище? :-)

  • Отговори (15) (0)
    2. добавен от: Анонимен 11 Август, 16:21

    Вече чупят тъпомера! Честно!!! Какво - с патрулките ще обикалят по къщите и ще водят децата на училище ли?
    Цялата страна е удавена в битова престъпност и цигански безчинства, те ще се занимават с ниската посещаемост на детските градини!!! Нямам думи просто!

    И не че циганетата не трябва да бъдат принудени да се ограмотяват, ама все си мисля че това не е работа на полицията!

  • Отговори (1) (2)
    3. добавен от: Анонимен 11 Август, 20:01

    явно за друго не го бива та поне да отчитат някаква дейност :д

  • Отговори (6) (0)
    4. добавен от: Анонимен 11 Август, 20:56

    Как не ви е срам да пишете глупости от сутрин до вечер! Имате ли представа за истинския размер на проблема? Замисляли ли сте се поне веднъж за реалното положение в страната? Влизали ли сте поне за час в българско училище? Изобщо включвате ли мозъците си, когато дрънкате глупости за една от малкото правилни инициативи по ромския проблем? Помагайте, вместо да се заяждате. Ако наистина ви пука за страната.

    • (10) (0)
      1. добавен от: Анонимен 11 Август, 21:41

      Абсолютно така е, както сте го написали, НО:
      Защо 30 години се стимулира циганската раждаемост?
      Защо се стигна дотам циганите да не плащат с години сметки за електроенергия и вода, а ако аз и вие си просрочим срока за плащане на дори малки суми - идва инкасатора и отрязва?
      Защо се създаде една пресръпна прослойка.цигани, които съвместно с полиция и служби се занимава с проституция, контрабанда, незаконен добив на дървесина и разпространение на дрога? Нали всички знаем и виждаме кой кара най-лъскавите возила в Ботевград?
      Защо не се.отказва спешна помощ на циганите без платени здравни осигуровки, а на българите без такива доста често се отказва?
      Защо е масово явление.циганчета, записани на училище, да ходят формално на училище и точно, когато си искат и не им се пишат отсъствия в името на парите от делегираните бюджети?
      Защо всеки втори циганин се чувства безнаказан и бие лекари и учители?
      Имам познати цигани, които са нормални хора - работещи, децата им ходят на училище и се учат добре. И не знам някой да е пречел и спирал тези хора!
      Цялата тази работа е сетила се Мара да се.побара, след 30 години безхаберие и „отглеждане” на електорат...да си бере властта последствията....

  • Отговори (2) (0)
    5. добавен от: Анонимен 11 Август, 20:59

    НА СИЛА ХУБОСТ НЕ СТАВА!!!

  • Отговори (5) (0)
    6. добавен от: Анонимен 11 Август, 21:02

    ПОЛИЦИЯТА ДА СЕ ЗАЕМЕ ДА НАКАРА ЦИГАНИТЕ ДА РАБОТЯТ И ДА ПЪЛНЯТ НЕЩО В ТАЗИ ХАЗНА. ДЯВОЛ ДА ГО ВЗЕМЕ.

    • (6) (0)
      1. добавен от: Анонимен 11 Август, 21:30

      Те пълнят,джобовете на покровителите си. Замислял ли се е някой как така Пика е пълен от 20 години с курви? И как се краде ,продава наркотици и безчинства без почивка всеки ден?? Айде не се правете на гламави

  • Отговори (2) (0)
    7. добавен от: 333 11 Август, 22:53

    Еми щом ченгетата се занимават с това, какво да се каже! Те героите, нали си свършиха тяхната работа та вече взеха да помагат и на другите, че и срещи да инициират.
    Авей, първо се оправете с паркирането в града, пък после вземете да оправяте образованието на Републиката! Ужас......

  • Отговори (5) (0)
    8. добавен от: До 4 12 Август, 09:06

    Прочети,какво ти е написал под теб човека и тогава се лови за проблема.Не може в продължение на 30 години циганската раждаемост да е бизнес и българина да гледа ,да псува и нищо да не може да направи.В общините основната работа на бюрата по труда са циганите.Иди веднаж да видиш в деня на подписите с какви коли идват манталите ,изкарани с кражби и просия по Австрия и Германия и същевременно чакат и от държавата.Най големите крадци по горите са мангалите.Няма такава държава ,която им плаща дърва и същевременно те се занимават с продажба на крадени дърва.По този повод,ще ти кажа истински случай-един циганин казва на лесничей,че ще се обърне към комисията по конкуренцията,защото комшията му продавал крадените дърва по 35,а не като него по 40 .Същият мангал има 23 /двадесет и три/акта,които изобщо няма да ги плати.При откриването на учебната година през 2016,жената на този същия,питаше кога ще открият баня ,да къпят циганчетата,защото им се полагало.Това ,ако не е наглост,здраве му кажи.Истината е само една-политиката на Тодор Живков.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 12 Август, 10:12

    Млъквай номер 4,нали знаеш че вълкът козината си мени,но нрава не,и да учи,и да работи циганина си краде,проституира,наркотици.откъде имат пари за такива лъскави коли?

  • 10.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete