Неделя, 23 Септември 2018, 22:58

ОДМВР- София изпълнява своите превантивни ангажименти за безопасност през новата учебна година

13 Септември, 17:33
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 688 0

С оглед опазване на обществения ред и осигуряване на безопасност на движението в районите на училищата и детските градини 12- те районни управления в структурата на ОДМВР-София традиционно реализират комплекс от превантивни мерки.

Проведени са срещи с представители на Регионалното управление на образованието, местната власт и с директорите на учебните заведения, на които са координирани съвместните действия за повишаване на сигурността при откриването и по време на учебната година. В сградите на детските градини и училищата се извършват охранителни проверки с оглед отстраняване на евентуални пропуски и предприемане на допълнителни мерки за охрана и сигурност.

Полицейски служители ще упражняват системен контрол относно спазване забраната за продажба на алкохол и тютюневи изделия на деца и присъствието на малолетни и непълнолетни в питейните и увеселителни заведения.

През първия учебен ден районите на учебните заведения ще бъдат обезпечени със засилено полицейско присъствие. Чрез предварително изготвени графици ще се осигури дежурство на полицейски сили в пиковите часове, когато децата отиват или се връщат от училище.

Същевременно пътна полиция провежда традиционната превантивна акция „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!”, която ще продължи до края на октомври. Полицейските служители извършват оглед на сигнализацията, маркировката, уличното осветление, предпазните огради и обезопасеността на входовете на учебните заведения. Констатираните нередности се отразяват в уведомителни писма до компетентните органи.

Източник: ОДМВР- София

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (4)

Подкрепяте ли предложението за изграждане на нов гробищен парк в м. "Бърцето" южно от яз. "Мали лаг"

Анкета » коментари (4)

Подкрепяте ли предложението за изграждане на нов гробищен парк в м. "Бърцето" южно от яз. "Мали лаг"

отговори
Да, това е най-подходящото място. (96)
70% Complete
Не, има по-подходящи места. (49)
70% Complete
Идеята е добра, защото мястото е извън Ботевград. (53)
70% Complete
Не е удачно този терен да се ползва за гробищен парк. (54)
70% Complete
Не съм заинтересован. (26)
70% Complete