Петък, 18 Януари 2019, 17:46

ОДМВР- София изпълнява своите превантивни ангажименти за безопасност през новата учебна година

13 Септември 2018, 17:33
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 802 0

С оглед опазване на обществения ред и осигуряване на безопасност на движението в районите на училищата и детските градини 12- те районни управления в структурата на ОДМВР-София традиционно реализират комплекс от превантивни мерки.

Проведени са срещи с представители на Регионалното управление на образованието, местната власт и с директорите на учебните заведения, на които са координирани съвместните действия за повишаване на сигурността при откриването и по време на учебната година. В сградите на детските градини и училищата се извършват охранителни проверки с оглед отстраняване на евентуални пропуски и предприемане на допълнителни мерки за охрана и сигурност.

Полицейски служители ще упражняват системен контрол относно спазване забраната за продажба на алкохол и тютюневи изделия на деца и присъствието на малолетни и непълнолетни в питейните и увеселителни заведения.

През първия учебен ден районите на учебните заведения ще бъдат обезпечени със засилено полицейско присъствие. Чрез предварително изготвени графици ще се осигури дежурство на полицейски сили в пиковите часове, когато децата отиват или се връщат от училище.

Същевременно пътна полиция провежда традиционната превантивна акция „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!”, която ще продължи до края на октомври. Полицейските служители извършват оглед на сигнализацията, маркировката, уличното осветление, предпазните огради и обезопасеността на входовете на учебните заведения. Констатираните нередности се отразяват в уведомителни писма до компетентните органи.

Източник: ОДМВР- София

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (0)

Къде да бъдат вложени най- много средства от Бюджет 2019 на община Ботевград?

Анкета » коментари (0)

Къде да бъдат вложени най- много средства от Бюджет 2019 на община Ботевград?

отговори
Рехабилитация на улици в града (10)
70% Complete
Рехабилитация на улици в селата (19)
70% Complete
Водопроводът в Ботевград и селата (34)
70% Complete
Реконструкция на Градския парк (2)
70% Complete
Благоустрояване на центъра в Ботевград (13)
70% Complete
Ремонт на детски и учебни заведения в Ботевград и селата (2)
70% Complete
Ремонт на обществени сгради в Ботевград и селата (0)
70% Complete
Друго (Напиши в коментар) (5)
70% Complete