Четвъртък, 25 Април 2024, 01:12

ОДМВР- София със засилени превантивни мерки за обезпечаване на сигурността по време на баскетболния мач днес

9 Януари 2019, 10:20
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1658 6


Във връзка с предстоящата баскетболна среща между отборите на „Балкан“ и „Левски Лукойл“ днес от 19 часа в зала „Арена“- Ботевград в ОДМВР- София е създадена организация за обезпечаване на обществения ред и недопускане на сериозни инциденти, застрашаващи сигурността на гражданите.

Предвид съществуващото напрежение между привържениците на двата отбора и големия зрителски интерес са предприети сериозни мерки за осигуряване на обществения ред преди, по време и след приключване на проявата. Полицейските действия ще се осъществяват съвместно от служители на ОДМВР- София, Дирекция „Жандармерия“ и районните управления в Ботевград, Правец и Елин Пелин.

Засилено ще е полицейското присъствие около спортната зала, както и по автомагистрала „Хемус“ и пътя Мездра- Ботевград.

С цел недопускане на стълкновения между агитките на двата отбора и извършването на прояви, нарушаващи обществения ред, организирано пътуващите фенове ще бъдат съпровождани с полицейски ескорт.

Засилен пропускателен режим ще се осъществява на специално изградените за целта КПП, като всички преминаващи ще бъдат подложени на щателна проверка.

С охранителната фирма, ангажирана с охраната на срещата, са координирани начините на взаимодействие, като в тази връзка привържениците на двата отбора ще бъдат настанени в отделни зони в залата.

Напомняме, че в залата е забранено внасянето на алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; оръжия и други опасни премети, представляващи заплаха за здравето и сигурността на гражданите; спрейове; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по- дълги от 1 м и с диаметър по-голям от 1 см.

На територията на спортната зона няма да бъдат допускани граждани, които отказват да бъдат проверени; носещи забранени за внасяне предмети; такива в нетрезво състояние или под въздействие на наркотични или други упойващи вещества; с наложена забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина, както и малолетни без пълнолетен придружител.

ОДМВР- София приканва гражданите, в това число и привържениците на двата отбора, към спазване на указанията и изпълнение на разпорежданията на полицейските органи, отдавани във връзка с обезпечаването на обществения ред и сигурността в прилежащата спортна зона. Спрямо всеки извършител на противоправно деяние ще бъдат предприети безкомпромисни мерки и санкции в рамките на законоустановените полицейски правомощия.


Източник: ОДМВР- София

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 9 Януари, 11:22

    Да идат в циганската махла там е ужас

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 9 Януари, 13:50

    Защо не го правите и в София този театър , ами след дъжд качулка ?

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 9 Януари, 18:08

    Ботевград е син! !!

  • Отговори (2) (0)
    4. добавен от: Анонимен 9 Януари, 19:41

    Номер3 Ботевград е син от синявци(цигани).

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 9 Януари, 22:34

    Феновете на любимия баскетболен отбор Балкан, са да не кажа голяма дама, културни и знаят как да се държат. А полицията и жандармерията да озаптяват феновете на червения Левски.Те бяха дошли в Ботевград не да ги подкрепят, или да гледа баскет, а да скандират разни не цензурни изрази.

  • Отговори (3) (0)
    6. добавен от: КУКЛОЛЮБ 10 Януари, 12:17

    ДА МИ НАМАЛИТЕ ОТ 30 НА 15 КУКЛАТА РАДОСТИНА ДЕТО СВИРИ И ПЕЕ ПЕСНИЧКИ ЗА УШИЧКИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete