Четвъртък, 25 Април 2024, 21:53

Официален отговор от РУО- София регион по повод извършената проверка в ТПГ "Стамен Панчев"

24 Юни 2019, 14:39
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2505 41


По повод извършената проверка от Регионалното управление на образованието София регион в ТПГ "Стамен Панчев"- гр. Ботевград изпратихме запитване до г-жа Росица Иванова, началник на институцията, извършила проверката.

Публикуваме отговорите на г-жа Иванова без редакторска намеса:

"В отговор на отправеното от Вас запитване Ви информирам, че на 21.06.2019 г. в  ТПГ "Стамен Панчев" - град Ботевград беше извършена редовна планирана проверка относно присъствието на учениците в учебни часове и предприетите мерки от страна на ръководството на образователната институция за тяхното трайно задържане в училището. Проверката е част от дейностите, които извършват експертите от РУО - София-регион в изпълнение на приетия с  Постановление № 100/08.06.2018 г. на Министерски съвет Механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст, и такива проверки се извършват през цялата учебна година във всички образователни институции на територията на Софийска област. 

ТПГ "Стамен Панчев" - град Ботевград е едно от най-често проверяваните през учебната година училища поради установения при извършените проверки висок процент отсъстващи ученици и непредприемането на достатъчно ефективни мерки за преодоляване на проблема и осигуряване присъствието на учениците от училището в образователния процес от ръководството на училището и педагогическия екип.

При извършената проверка на 21 юни т.г.  в ТПГ "Стамен Панчев" - град Ботевград отново беше установено отсъствие на 56,95 % от записаните ученици в училището. Проверката на присъстващите ученици  в училището започна в 9:20 ч. и приключи с биенето на училищния звънец за голямото междучасие в 9:30 часа, минути след което почти всички ученици бяха в голямо междучасие извън сградата на училището. През времето на извършване на проверката беше установено също така, че голям брой ученици, обучаващи се в училището от съседни населени места в общините Ботевград и Правец всеки ден, през цялата учебна година пристигат след втория учебен час, за закъсненията не се отбелязват отсъствия в училищната документация, което е поредно нарушение от страна на ръководството на училището".



Източник: balkanec.bg

Коментари (41)

  • Отговори (16) (11)
    1. добавен от: Ретро ученик 24 Юни, 14:56

    Е, и...всичко написано предполагам, че е напълно вярно, но то не е и тайна за никого в региона. Само, че такава е ситуацията в стотици училища из села и градчета в цяла България! само, че настава философският въпрос: "Какво да се прави?", т.е. патова ситуация... :lol: а, речеш да спазваш нормативната уредба, да пишеш масово отсъствия и да гониш от училище, а са закрили самото училище и всички даскаля в него начело с директора остават без работа!!! :roll: Същото важи и ако бъдат подгонени учениците за учене и масово яко двойки щото от целия клас 2-3 знаят нещо от урока!!! И затова учениците и техните родители се чувстват силни и безнаказани и правят каквото си искат, щото учителите им се молят да присъстват, за да не закрият училището!!! Егати падението на образованието!!! 8) :shock:

    • (19) (8)
      1. добавен от: Анонимен 24 Юни, 15:03

      Като не е тайна не трябва да се търпи, некадърните директори/мениджъри да си ходят

  • Отговори (5) (8)
    2. добавен от: Ретро ученик 24 Юни, 15:24

    Няма значение дали директора на училището е кадърен или не! В така зададените условия на образование и борба за хляб (разбирай, има ученици-има работа, т.е. хляб, няма ученици-закриване на училището като ненужно и принуждаване на учителите в него на бягане в чужбина, местене в по-голям град или пенсия ако има годините). От всичко казано до тук е видно, че и ти да си, за да имаш работа тръгваш по къщите да се молиш на децата и техните родители да идват! Това води до сриване на нивото на образование, защото зависимия учител пише високи оценки, които обаче са без никакво покритие от реални знания. С намаляване на младото българско население поради миграция и урбанизация, ромските деца станаха изключително актуални и затова в елитни гимназии и техникуми, където допреди 15-20 години беше абсурд да видиш ромчета, то сега е пълно с тях и те са основните ученици за попълване на паралелките... :conf: :cry: :roll:

    • (25) (18)
      1. добавен от: Анонимен 24 Юни, 15:26

      Сам се опровергаваш - защо в едни училища е така, а в други не?
      Защото има кадърни/Кочкова/ и некадърни/Ценева/директори

  • Отговори (7) (7)
    3. добавен от: Анонимен 24 Юни, 15:26

    Добре ,правете каквито проверки желаете ,но защо с полиция .

    • (6) (5)
      1. добавен от: Анонимен 24 Юни, 15:40

      А защо не?

  • Отговори (10) (9)
    4. добавен от: Ретро ученик 24 Юни, 15:35

    Изхода е в смяна на системата, т.е. образованието да не бъде задължително (освен основното до четвърти клас, за да може да пише и да смята до 100)! Всичко нагоре нетрябва да е задължително! Я попитайте Вашите баби и дядовци от по-старите поколения дали някой ги е карал тях и техните родители да учат!?! Ето така се отсява читавото от плявата! Набора на баща ми влезнали 90 човека в гимназията, а накрая завършили 30 човека! Напълно естествено! :roll: 8) От тези 30 значи можеш да очакваш да учат висше образование, а останалите се включват в производството в различните му сфери! Напълно нормално, но днешните времена са много сбъркани! :wink: Нищо...рано или късно ще се оправят 8) :lol:

    • (19) (4)
      1. добавен от: Анонимен 24 Юни, 15:45

      Обрязовянието в гимназиите НЕ е задължително, учениците ходят по свой или на родителите си избор, но една директорка чрез серия от длъжностни престъпления/фалшифициране на документи, неизпълнение на служебните задължения/е създала условия, за тези които не им се ходи на училище, пак да зявършват

    • (11) (4)
      2. добавен от: Анонимен 24 Юни, 15:46

      Затова ходи и полиция и уволнението е наю-малкото което ще и се случи

  • Отговори (16) (19)
    5. добавен от: Анонимен 24 Юни, 16:02

    Всичко идва от гелосания плужек и кучкова защото директорката подкрепя Гавалюгов !

    • (14) (10)
      1. добавен от: Анонимен 24 Юни, 17:13

      Те поддръжниците на Гавалюгов сте все такива устати и некадърни

  • Отговори (19) (8)
    6. добавен от: Анонимен 24 Юни, 16:22

    Сега като обединят училищата и сложат Багата всичко ще си дойде

  • Отговори (12) (7)
    7. добавен от: Анонимен 24 Юни, 16:25

    Защо не е проверено и ПГТМ то та да се види пък там дали ще намерят и толкова ученици? Още в 8 сутринта се разхождат за закуски по пазара и започва голямото плюскане!

  • Отговори (6) (7)
    8. добавен от: Анонимен 24 Юни, 16:57

    Не мога да разбера кое е правилното. Децата пътуващи от селата в общината например от Радотина, искат да имат средно образование. Да ама автобуса пристига в 8:40 на автогарата. Колкото и бързо да се движи, ще стигне за втория час в ТПГ Стамен Панчев. Ако започнат да му пишат отсъвствия означава, че след 2 седмици трябва да го изключат. В техникума ще е същото. Значи за 2-3 месеца детето ще бъде изключено от всички училища от общината, а и в съседната. Така казано означава, че хората без възможност да живеят в града трябва да оставят децата си без образование.
    В другия случай просто не се пишат отсъвствия за тези два часа и детето има възможност да се образова.

    • (19) (2)
      1. добавен от: Анонимен 24 Юни, 17:14

      И как се образова, като идва за голямото междучасие, пие два ред була с 3-4 цигари, дреме още 3 часа в клас и готово - Ценева е произвела поредната партида неграмотните със средно образование

    • (11) (4)
      2. добавен от: Анонимен 24 Юни, 17:15

      Или като изпуска между 40 и 70% от учебния материал?

  • Отговори (16) (4)
    9. добавен от: Анонимен 24 Юни, 17:16

    И после затова на матурата лъсват задниците 2,87.

  • Отговори (11) (1)
    10. добавен от: Анонимен 24 Юни, 18:25

    Хайде сега спирайте помощите на циганските родители където не си следят децата!А тия дето не отбелязват отсъствия глоби и наказания.

    • (9) (4)
      1. добавен от: Анонимен 24 Юни, 19:09

      Амуджите яко мамят системата с помощта на другарката Ценева

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (190)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete