Вторник, 23 Април 2024, 13:36

Официална позиция на ЧЕЗ Разпределение за проблемите с електричеството в Новачене

18 Януари 2021, 17:35
(1) (3)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3388


Вчера жителите на село Новачене излязоха на мирен протест заради честите прекъсвания на електричеството. По този повод отправихме запитване за причините, довели до тези прекъсвания на електрозахранването, към електроразпределителното дружество.

Публикуваме официалната позиция на ЧЕЗ Разпределение:

Всички прекъсвания в района са в резултат на тежки метеорологични условия, които засегнаха част от територията, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение България.

Екипи на компанията работеха денонощно. Извод, от който се захранва село Новачене, захранва и село Осеновлаг. Там имаше много сериозно обледяване и изключително тежки метеорологични условия, които доведоха до големи поражения върху електроразпределителната мрежа. Имаше много паднали дървета и скъсани проводници, над 10 счупени стълба. Всичко това доведе до непланирани прекъсвания за целия район и оперативни превключвания, чиято цел е локализиране на засегнатите участъци и защита на живота на служителите, които ги ремонтират.

В допълнение Ви информираме, че ЧЕЗ Разпределение е извършила необходимите просеки и подготовка за зимния сезон, но има атмосферни условия, на които проводници и други съоръжения не биха могли да издържат. В региона предстои и обследване на електроенергийните съоръжения с термовизионна камера и ултразвуков детектор. Ако бъдат констатирани забележки, те ще бъдат отстранени незабавно.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (177)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete