Сряда, 2 Декември 2020, 21:07

Официално бе открита новата спортна площадка в НУ „Д-р Петър Берон“- гр. Своге

23 Октомври, 11:50
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 114 0


От стария, разбит бетонов двор в НУ „Д-р Петър Берон“ в град Своге вече няма и помен. Възпитаниците на училището, както и всички малки и големи любители на спорта, се радват на чисто ново, модерно мултифункционално игрище.

Средствата за изграждането му бяха осигурени по проект „Мултифункционална спортна площадка, УПИ I – За училище, кв. 151, по действащия ПУП на гр. Своге“, „Програма за развитие на селските райони“ 2014-2020г., Мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“, Подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряване или разширяване на всички видове малка по мащаби инфраструктура“, Процедура № BG06RDNP001-7.007-0050 „Спорт“.

Спортното съоръжение беше изцяло завършено в дните преди 15-ти септември, за да могат ученици и учители да поставят началото на учебната година 2020-2021 с новата придобивка.


Лентата преряза г-н Илия Богданов - заместник-кмет на Община Своге, който отбеляза, че основна линия в политиката на общината по отношение на училищно и предучилищно образование е във всяко учебно заведение да е осигурена комфортна, модерна и безопасна среда за спорт и провеждане на часове по физическо възпитание.

Спортната площадка освен от учениците в училището се използва активно и от всички жители на квартал Дренов, които желаят да прекарват свободното си време по здравословен начин, заети с физическа активност.

Водосвет за здраве извърши отец Лъчо. За всички малчугани общинското ръководство беше подготвило индивидуални подаръци и лакомства. Те бяха връчени на децата от г-жа Нина Копринджийска - заместник-кмет.Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (9)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (9)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (659)
70% Complete
Не съм съгласен (389)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (349)
70% Complete