Четвъртък, 28 Март 2024, 13:51

Официално бе открита обновената ДГ "Детелина" в Скравена

11 Септември 2019, 11:33
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2618 5


Днешният слънчев септемрвийски ден се превърна в истински празник за колектива и децата на ДГ „Детелина“ – с. Скравена. Причината за истински празничното настроение бе официалното откриване на обновеното детско заведение.

„Днес е специален ден за нас, защото ДГ „Детелина“ има празник. Една отдавна бленувана мечта на колектива, децата, родителите и общинското ръководство се сбъдна. Пред вас е обновената и ремонтирана сграда на детската градина – вторият дом за нашите деца. А има ли по-истински и по-хубави инвестиции от тези за нашето бъдеще?! Това е своеброзаен подарък за децата, колектива и родителите в навечерието на новата учебна година, за което сърдечно благодарим“, каза в приветственото си слово директорът на „Детелина“ г-жа Нели Георгиева.

Тържеството започна в 10.30ч. в двора на детската градина в присъствието на кмета на община Ботевград Иван Гавалюгов, зам.-кмета Борис Борисов, секретаря на общината Стефка Граматикова, кмета на Кметство Скравена Методи Драганов, общинските съветници Цветанка Михова и Иван Райчинов, представител на фирмата изпълнител на ремонта – фирма „Билд инжинеринг 77 ЕООД“- гр. София, директора на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ Петко Петков, колектива към училището, служители от НЧ „19 февруари“, директори и педагози от детските заведения в общината, родители.

Ремонтните дейности, които това лято бяха извършени в детското заведение са следните: въвеждане на мерки за повишаване на енергийната ефективност в сградата на ДГ „Детелина“ на обща стойност 129 000лв, от които 79 000, осигурени от Националния доверителен екофонд, след одобрен проект, разработен от Общинска администрация и 50 000лв дофинансиране от общинския бюджет.

Извършено бе топлинно изолиране на външни стени, топло и хидроизлоция на покрив, подмяна на външна дограма, частично подобрение на отоплителната инсталация, ремонт на външно стълбище и подмяна на парапет. Освен това, за оборудването на детското заведение бяха доставени 40 броя легла и 28 броя гардеробчета за градинските групи на стойност 9 942лв. Поставени бяха щори на 1-ви и 2-ри етаж, а от вчера децата от подготвителна група се радват на нов секционен шкаф и 5 броя детски маси за занималнята.
От името на колектива директорът г-жа Нели Георгиева благодари на Общинското ръководство в лицето на г-н Гавалюгов и на фирмата изпълнител за отговорното отношение и навременно изпълнение на ремонтните дейности.

Отец Панайот от с. Трудовец отслужи водосвет за здраве и късмет на всички присъстващи.

„Винаги е радостно, когато имам възможност да присъствам на такова събитие, с което да открием поредната обновена детска градина на територията на община Ботевград“, каза в приветсвеното си слово кметът на общината Иван Гавалюгов.

„Казвал съм не веднъж, а и сме го доказали, че наш приоритет е работата в посока осигуряване на модерни, съвременни условия за отглеждане, възпитаване и обучение на нашите деца. Тази обновена детска градина е красноречив пример, че тези наши намерения са претворени в дела“, заяви Гавалюгов.

Градоначалникът отправи благодарности към фирмата изпълнител на ремонта за качественото изпълнение и спазените срокове.

Кметът използва възможността да информира, че ремонтните дейности по обновяване и осъвременяване на детската градина не са приключили. В следващата година се предвижда вътрешен ремонт, свързан с подмяната на всички видове инсталации, шпакловане, боядисване, така че вече да има наистина цялостно завършен вид.

„Няма да забравя преди няколко години попаднах на снимки на една количка, с която се прекарваше храната от бившата детска ясла до детската градина. Тази количка бе нещо нарицателно за начина, по който са се случвали нещата в недалечното минало. За съжаление това показваше едно недобро отношение към най-малките деца. Радвам се, че това вече е една история“, допълни Гавалюгов.

 Кметът призова жителите на Скравена да се постараят да запълнят капацитета на детската градина.

 „Пожелавам на директорката и на целия колектив с много любов да отглеждате децата на с. Скравена. На децата пожелавам много усмивки и безгрижни игри, а на родителите – правете всичко необходимо вашите деца да присъстват в градината, а впоследствие и в училище. Уверявам ви , че каквото зависи от нас ще бъде направено, разбира се, според нашите текущи възможности, но отношението ни мисля, че е факт и е налице, в което не трябва да се съмнявате“, завърши кметът.

От името на родители на деца, посещаващи детското заведение, поздравителен адрес придружен с благодарност към Общинското ръководство изчете Снежка Атанасова.

 „Уважаемо ръководство, ние Ви поднасяме нашите благодарности затова, че нашите деца ще посещават една обновена и подобрена детска градина. С осъществяването на ремонтните дейности в ДГ „Детелина“, Вие не само материално изпълнихте заложения проект, но изпълнихте детските сърца с радост и веселие. Поздравления и адмирации към фирмата „Билд инжинеринг 77“ ЕООД за приказния рай, в който нашите деца ще бъдат възпитавани!"

Последва празнична програма, в която с песни и танци, се включиха малчуганите от "Детелина" и ученици от местното училище.



Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (2) (6)
    1. добавен от: Анонимен 11 Септември, 12:24

    Мангале Скравенски

  • Отговори (9) (4)
    2. добавен от: Анонимен 11 Септември, 13:09

    Браво кмете - истински стопанин !

  • Отговори (8) (1)
    3. добавен от: Анонимен 11 Септември, 15:28

    Браво!Много е красиво!

  • Отговори (2) (1)
    4. добавен от: Г О Т И Н И Я 11 Септември, 22:55

    М Н О Г О Е Х У Б А В О

  • Отговори (2) (1)
    5. добавен от: Х 11 Септември, 23:35

    Браво! Няма по-важно от инвестициите в образование.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete