Петък, 29 Март 2024, 14:58

Официално бе открито обновеното футболно игрище в Трудовец

29 Април 2018, 13:26
(8) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 4993 11


Състоя се официалната церемония по откриване на обновеното футболно игрище в Трудовец.
Инициаторите да възстановят терена са Еленко Иванов (общински съветник), заедно с още осем млади хора от Трудовец, които са в Управителния съвет на Спортния клуб.
На откриването присъстваха кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов, зам. кметът Борис Борисов, кметът на Трудовец Веселин Драганов, народният представител Иван Ченчев – дългогодишен футболист, пресаташе на ЦСКА. Те прерязаха лената на обновеното спортно съоръжение.

На спортното събитие присъстваха управители на фирми-спонсори, общински съветници и много жители на Трудовец.

"Спортът в Трудовец е с традиции, а футболът е голяма страст. От няколко месеца в нашето село има нови, привлекателни условия за спорт: модерна футболна площадка, изградена от общ. Ботевград, на която всеки ден има много деца. А в момента сме на емблематичния за Трудовец терен - "игрището".  Тук футболен отбор "Ракитин" е печелил много победи. Днес, желанието на младите хора да спортуват ги обедини, и в екип с общината и много спонсори,  направихме игрището отново функциониращо. Радваме се много на постигнатото, радваме се, че всички вложени усилия ни се отблагодаряват с много приятели". С тези думи Еленко Иванов откри тържествената церемония. По думите му желанието на Спотрен клуб "Ракитин" е игрището да се превърне в място за активен спорт на всички. "Сигурен съм, че ще бъдем добри стопани и ще бъдем отговорни ползватели, за да запазим изграденото за дълги години.", заяви Еленко Иванов и отправи благодарност към всички спонсори - Община Ботевград, Земеделска кооперация "Трудовец" , "Никсметал Груп", "Гид Метал", "Атлантис нет", "Регетекс", ЗП "Тони Маринов" , "Ники" ЕООД, "Ушко Комерс", "Пайплайф", "Лев Инс", "Римекс" ООД, "Ел Комплект" ООД инж. Венера Димова, ЕТ "Вейови-Тодор Христов", "Империал -5", Сладкарница "Спасена", Иван Пеев ООД, ЕТ "Тихомир Райчинов", "Васкони Груп", "Форест ГП" ЕООД, с личната подкрепа на Любомир Алипиев, Пенчо Георгиев, Димитър Топалов, Васил Делин и Иван Иванов, както и на доброволния труд на многобройни трудовчани.

"Днес 30 момчета с много желание и ентусиазъм работят за футболната гордост на Трудовец. Да ги подкрепим, да им помагаме, да им пожелаем успех на футболния терен", каза в заключение Еленко Иванов. Той поздрави с "Добре дошли" първите гости на терена, след неговото откриване – футболистите от "Рилец" Говедарци.

"Без ентусиазъм и без желание на младите хора новият стадион на Трудовец нямаше да се случи", заяви кметът на общината Иван Гавалюгов. Той отправи благодарност и към кмета на селото Веселин Драганов, който приветства идеята. "Убеден съм, че тази традиция, която се възродява, след 10-одишно прекъсване, ще продължи дълги години напред. Това възпитава отношението на хората от с.Трудовец. Община Ботевград ще подкрепя такива инициативи, които са полезни начинания", заяви кметът Гавалюгов със своето приветствие към всички присъстващи. По думите му това няма да е окончателния вид на стадиона, тепърва ще се изградят още съоръжения към него. Той поздрави момчетата, които доброволно се състезават от името на Трудовец. "Трудовец е едно от големите села не само в общината, но и в областта, и заслужава да има благоприятни условия за спортуване. Тук има доста млади хора и наш ангажимент е да им ги осигурим", подчерта кметът на общината. Той пожела много успехи на СК "Ракитин".

"За мен е чест и привилегия да присъстваме денс тук, за прераждането на СК "Ракитин". Без всички спонсори, това нямаше да се случи", заяви от своя страна кметът на селото Веселин Драганов. Той пожела много футболни успехи на клуба и да надминат успехите на отбора от по-старите времена. "Нека покажем на общината, че Трудовец винаги е бил номер едно във футбола и ще продължаваме все така", добави Драганов.

Народният Представител Иван Ченчев дари две професионални футболни топки на СК "Ракитин" с пожелание да побеждават с тях.
Водосвет за здраве и успехи отслужи Отец Панайот.

"С дружни усилия на община Ботевград и спонсори се осъществи мечтата на мнозина - да се възроди "Игрището", заяви за balkanec.bg Еленко Иванов. По думите му терена е приведено в подходящ вид за провеждане на футболни срещи, след 5-6 месеца упорита работа, с голямата помощ на Община Ботевград и всичките спонсори. Направен е цялостен ремонт на съблекалнята. Освен това е възстановена тревната покривка, положени са нови скамейки. Прекаранa е канализация, изградена е ограда. ""Екипът, който сме сформирали, няма да спре до тук и ще продължи развитието и на други спортове в селото", добави Еленко Иванов.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: СК "Ракитин" Трудовец

Коментари (11)

  • Отговори (11) (1)
    1. добавен от: Анонимен 29 Април, 16:52

    Браво момчета

  • Отговори (10) (1)
    2. добавен от: Анонимен 29 Април, 20:40

    Браво на инициативните млади трудовчни, а също и на спонсорите!!!!

  • Отговори (10) (1)
    3. добавен от: Анонимен 29 Април, 21:01

    Браво, момчета! Продължавайте да радвате най-вярната и постоянна публика!

  • Отговори (1) (13)
    4. добавен от: Анонимен 29 Април, 22:48

    Кметее само да те подсетя за Герена дето спортуват децата на Ботевград
    Маани ги тия селяне :!:

    • (4) (1)
      1. добавен от: Анонимен 30 Април, 07:26

      Ако не беше кмета, на герена можеха само овце да пасат. Мисли малко преди да пишеш.

  • Отговори (12) (1)
    5. добавен от: Анонимен 29 Април, 23:03

    Селянин не е човек, който живее на село, а е човек, който мисли, говори и пише като №4 :uups:

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (3)
    7. добавен от: Анонимен 30 Април, 10:10

    Много дебели тези трудовчани бе, да вземат да поспортуват малко да си възвърнат нормалния вид, ето, имат условия... :lol: :lol: :lol:

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 30 Април, 11:21

    http://eurocom.bg/shows/video/evrodikof/7124

  • 9.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (1) (0)
    10. добавен от: Трудовчанин 3 Май, 15:51

    Този безобразен наглец, наричащ се кмет на Трудовец, как има очи да застане да реже ленти и да се снима?! Заради неговите далаверки се наложи Общината да го изкупува обратно от негов братовчед. Отделно за възстановяването му той няма абсолютно никаква заслуга. Безсрамник!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete