Събота, 20 Април 2024, 13:44

ОФК "Правец" грабна победата в дербито срещу ФК "Скравена"

14 Ноември 2020, 16:32
(2) (1)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 3003 24


ОФК "Правец" надделя с 3:2 над ФК "Скравена" в регионалното дерби на А ОФГ София - Запад. Гостите от Скравена се представиха много силнo и на два пъти повеждаха в резултата. Футболистите на ОФК "Правец" обаче не се предадоха и след късна драма се добраха до пълния обрат, като преди това на два пъти възстановяваха равенството. Двубоят се игра на един от помощните естествени терени в Правец. Сблъсъкът бе изключително оспорван и динамичен и определено отговори на очакванията. И двата отбора хвърлиха доста усилия в опит да спечелят, като често прехвърчаха искри в борбата за надмощие.

Летящ старт за ФК "Скравена" даде Цветозар Петков след 10 минути игра. Футболистът на гостите се възползва от недобро изчистване на противниковата отбрана след статично положение. В последствие Петков грабна чудесния шанс, който получи и реализира с хубав изстрел, осигурявайки преднина на своя тим - 0:1. Само 5 минути по-късно, радостта в лагера на скравенци бе приглушена. Светкавична реакция от страна на домакините възстанови цифрите след прекрасен индивидуален рейд на Иван Иванов, завършил с неспасяем удар - 1:1. Малко преди края на полувремето тимът на ФК "Скравена" за втори път изненада неприятно регионалния си съперник. Отново недостатъчно добра игра в защита след статично положение предостави топката в краката на играч на гостите. Този път това бе Йордан Йорданов - Дачи, който не се поколеба и подобно на своя съотборник Петков, изстреля неспасяемо топката във вратата на правчани - 1:2. Именно при този резултат двете страни се оттеглиха на почивката, а интересното тепърва предстоеше.

След поднояваването на играта ФК "Скравена" владееше иницативата и изглеждаше, че е намерил вярната стратегия, за да запише първите си точки в групата. В 54-ата минута обаче планът на скравенци се провали. Ивайло Златев проби отдясно съвсем необезпокояван, след което нанесе много силен удар, чрез който равенството отново бе възстановено. Въпреки претенциите от лагера на ФК "Скравена" за нередовно попадение, голът все пак бе признат - 2:2.

В последствие тимът на ОФК "Правец" вдигна значително оборотите и започна да преследва пълния комплект от точки в срещата. Удари на Теодор Тодоров - Роши и Ивайло Златев  можеха да предрешат съдбата на ФК "Скравена" още в средата на полувремето. При първата ситуация топката така и не намери очертанията, а във втората нападателят на правчани опита да прехвърли вратаря, което му донесе неуспех. Най-чистото положение за ОФК "Правец" дойде в  заключителните минути. Тогава Ивайло Златев проби по дясното крило, имаше всички предпоставки за пас поради създаденото числено преимущество, но реши да стреля и вратарят спаси. При добавката Александър Маринов също не успя да преодолее стража на ФК "Скравена", който макар и за кратко, остави своя тим в мача.

Все пак 3 минути преди края на срещата защитата на ФК "Скравена" не издържа на натиска и се пропука пагубно. Иван Касапов проби отдясно, след което излъга защитата и хладноркъвно реализира с рикушет в гредата - 3:2. На практика това бе достатъчно да пречупи отбора на ФК "Скравена", който изигра пореден мач на добро ниво, но отново загуби. Тимът на ОФК "Правец: пък демонстрира чудесен характер, след като на два пъти инкасираше гол във своята врата, но в крайна сметка търсеше повече победата и я постигна. 

Във временното класиране ФК "Скравена" остава на последното 9-о място с 1 точка. ОФК "Правец" приключва есенния дял от първенството на 6-ата позиция с 10 точки в актива си. 




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК "Правец" , ОГ София Запад , ФК Скравена

Коментари (24)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 16:53

    Кво стана с 1-4 за скравена ?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 16:59

    Кво стана с 1-4 ?

  • Отговори (1) (1)
    3. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 17:21

    Кво стана с топката от вън на вратата,и при претенция на Скравенци,съдията дори не отиде да погледне мрежата! Пълни паляци!!!!

  • Отговори (1) (0)
    4. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 17:31

    Ама то третия гол е бил аут бе.
    Каква победа тогава

  • Отговори (2) (1)
    5. добавен от: Бай Ставри 14 Ноември, 17:33

    А най-тъпият влах Пламен Паригвоздев какво каза по въпроса?

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 17:34

    Ха ха ха

  • Отговори (0) (1)
    7. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 17:40

    Скравенския ВАР да прегледа ситуацията

  • Отговори (0) (1)
    8. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 17:41

    3-2 айде бягайте по-кошарите на селооооооооо...малко ви беше,селяндури прости

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 17:51

    По голем селянин от теб няма.....беше се осрал. Правешки брус

  • Отговори (1) (0)
    10. добавен от: Анонимен 14 Ноември, 17:52

    Реалният резултат е 2:2 незнам каква чест имат тия момчета да се радват на нередовен гол, жалка работа дори не си признаха

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete