Четвъртък, 25 Април 2024, 15:49

ОФК "Правец" изпусна победата срещу ФК "Петърч"

11 Април 2021, 19:39
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1480 1


Отборът на ОФК "Правец" пропусна златен шанс да запише успех над настоящия шампион в лицето на ФК "Петърч". Правчани имаха комфортна преднина от 2 гола, но позволиха през второто полувреме да бъдат настигнати в резултата. Двубоят, който момчетата на Христо Христов изиграха, бе добър в общи линии. Домакините създадоха доста положения, на три пъти пък гредите покриваха отбора на ФК "Петърч". В последствие се стигна до няколко грешки от липса на концентрация, които костваха победата на правешкия тим. Двубоят бе от 13 кръг на А ОГ София - Запад и се игра на един от естествените терени на Спортния комплекс в Правец.

Отборът на ОФК "Правец" започна по-добре срещата и изигра силно първо полувреме. Домакините владееха иницативата и контролираха събитията на терена през първта част. Добрата им игра бе материализирана в 23-ата минута с попадение на Ивайло Златев - Терминатора, който засече с глава хубаво подаване на Георги Милчев и прати топката в мрежата - 1:0. 8 минути по-късно, отново Георги Милчев асистира за втория гол, и този път от статично положение. Разликата бе там, че дистанцията до вратата бе сравнително по-малка. При изпълнението си Милчев качи топката на главата на Петър Хартарски, който вкара с глава. По този начин, снажният защитник дебютира с фланелката на ОФК "Правец" в официален мач с попадение на своята сметка - 2:0. В средата на полувремето правчани можеха да увеличат аванса си, но удар на Теодор Бочев рикушира в гредата. Така двете страни се разделиха на почивката при резултат 2:0.

През второто полувреме правчани лека полека отпуснаха юздите. Домакините прекалено рано намалиха темпото и позволиха на съперника да сътвори няколко добри атаки. При две от тях добре се намеси вратарят на ОФК "Правец" Наско Николов.  В 60-ата минута обаче защитата на правчани подцени ситуацията при статично положение и получи гол в своята врата - 2:1. В последствие отборът на ОФК "Правец" имаше няколко отлични възможности да реши всичко в своя полза. Първо удар на Георги Милчев срещна гредата, а след това и изстрел на Димитър Михайлов от пряк свободен удар рикушира в напречния стълб. След това се случи най-нелогичното нещо, което обаче често пъти присъства във футбола. Гостите успяха да се доберат до равенството в 81-ата минута след загубена топка в центъра и отново недобра игра в отбрана - 2:2. До края на мача имаше напрежение, но до нова промяна на цифрите и до нещо съществено така и не се стигна. Съответно двете страни поделиха точката в днешния сблъсък. 

Във временното класиране ОФК "Правец" остава на 5-ото място с актив от 11 точки. Правчани имат и голово съотношение от 12:17. В следващия кръг те гостуват на 4-ия в подреждането ФК "Драгоман" на 18 април. 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК "Правец" , футбол , ОГ София Запад

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (185)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete